Винахід українського студента, який поставив на вуха весь світ, отримав патент

Львівський студент Дмитро Лопушанський, який створив мультифункціональний пристрій для розпізнавання перешкод і кольорів незрячими, отримав патент на свій винахід

«Маю чудові новини, адже цього тижня я отримав патент на свій винахід — мультифункціональний пристрій для незрячих. Це був цікавий, непростий і досить довгий шлях.

Під час першої експертизи виявилося, що не всі подані матеріали відповідають вимогам закону, тому довелося вносити зміни. Весь процес від початку роботи над документами до отримання самого патенту тривав майже рік», — написав він 10 грудня у Facebook.

 

Мала академія наук України профінансувала оформлення патенту.

Дмитро розповідав, що собівартість пристрою не є високою, він постійно вдосконалює його. Навіть на етапі тестування були охочі придбати пристрій.

Дмитро Лопушанський є студентом факультету комп’ютерних наук УКУ. Свій винахід він створив ще під час навчання у львівському ліцеї № 8.

Пристрій HelpyEyes дозволяє незрячим розпізнавати кольори, знати про рівень освітлення приміщення і виявляти перешкоди на відстані до одного метра.

Результати розпізнавання пристрій озвучує голосом, за винятком перешкод. При виявленні перешкоди пристрій подає відповідний звуковий сигнал. У 2019 році за нього хлопець здобув золоту медаль на міжнародній конференції молодих вчених ICYS-2019, яка проходила у місті Куала-Лумпур в Малайзії.

Згодом разом з іншими студентами він завоював золоту медаль на конкурсі інновацій, що проходив у Сінгапурі.

Джерело

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Винахід українського студента, який поставив на вуха весь світ, отримав патент