“Щойно прийшли з походу по магазинах. Люди перебувають тихому шoцi. Олія вже під 40, а цукор… з ним коїться ціла драма.”

Письменник Павло Бондаренко у своєму Фейсбук поділився враженнями від походу у магазин:

“Щойно з походу по магазинах. Люди в тихому шоці. Олія вже під 40 грн. Цукор… З цукром коїться ціла драма. В деяких супермаркетах, де цукор на вагу – порожні діжки. Лише старі цінники висять і оголошення, що “У зв`язку з нестачею” цукор відпускається по 5 кг в одному чеку. Давно такого не було.

На полицях з фасованим цукром – порожньо. Лежить лише “Повна чаша” по 14.14 – його чомусь не беруть))) Да, ще є “Хуторок” по 19.99.

У гуртово-роздрібному магазині 900-грамовий пакет поки що продають по 15.80. У п`ятницю був по 15, а минулий понеділок – 14.30. Мішок цукру тут коштує 800 грн (раніше 560).

У невеликих магазинах, де старих запасів немає, цукор сьогодні теж по 20 і 20+

Причина зрозуміла: в очікування на ціни цукру нового врожаю гуртовики притримують старі запаси. Нема дурних віддавати зараз те, що через 2-3 тижні коштуватиме на 10-15% більше.Те саме з олією.

У такій ситуації нормальний уряд (про те, як Юля Володимирівна у 2005 влаштувала кілька криз, борючись із “саботажем” на на ніч не згадуватимемо) що робить?Правильно – виступає регулятором, виходячи на ринок з інтервенціями цукру, олії, гречки та іншого “дефіциту”.Саме для цього існує державний резерв.

Но у нас по ходу не лише пшеницю миші з`їли, запивши бензинчиком з державних запасів, але й міль цукор поїла.Залишається лише знову обіцяти, обіцяти, обіцяти…Зараз красиво розповідають, як небачено зросте рівень життя пенсіонерів, лікарів та вчителів. Тільки у наступному році.

А тим часом той таки уряд оголосив, що за результатами серпня середня зарплатня в Україні зменшилася на 360 грн, а от ціна не електрику та тепло восени підвищиться.Кажуть – на 20%.” – розповідає письменник.

Думку автора опубліковано без жодних змін синтаксис та орфографію збережено. За новими правилами соц мережі Фейсбук уся інформація яка не підтвердженна офіційними довідками, штампами та печатками не може бути опублікована як новина, а всі видання які публікують таку інформацію є прибічниками сил зла, саме тому від сьогодні ми публікуємо усі матеріали з поміткою “Думка автора”.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

“Щойно прийшли з походу по магазинах. Люди перебувають тихому шoцi. Олія вже під 40, а цукор… з ним коїться ціла драма.”