Я ради цього йшов в президенти, обіцяв вам і тепер виконую: вже з понеділка, повністю і безстроково буде розпочато мир на Донбасі

Так, 22 липня відбулася чергова зустріч Тристоронньої контактної групи до складу якої входять Росія, Україна і ОБСЕ. 

Зустріч проходила в форматі відеоконференції, під час якої сторони змогли домовитися про повне і безмежному припинення вогню.

Відповідну заяву зробили в  Офісі президента  України.

У президента наголосили, що саме завдяки повного припинення вогню і виконання цієї умови протилежною стороною, можна буде говорити про те, щоб рухатися далі в питанні виконання Мінських домовленостей.

Перемир’я на Донбасі має настати з 00:01 27 липня. Режим тиші вводиться безстроково, аж до того моменту поки ситуація на Донбасі не буде повністю врегульована. 

Обидві сторони підкреслили, що припинення вогню є обов’язковою умовою для того, щоб почати політичне врегулювання конфлікту.

Йдеться про проведення виборів на території окупованого Донбасу. Так, після того як звідти виведуть збройні формування іноземних держав і військову техніку українська сторона готова говорити про початок проведення виборів.

Питання про перемир’я і припинення вогню піднімався вже не раз, але останнім часом через поведінку бойовиків це питання постало особливо гостро.

Як відомо 13 липня неподалік від Зайцева загинув український військовослужбовець, який підірвався на вибуховому пристрої.

З бойовиками була досягнута домовленість, що вони зможуть забрати тіло. Незважаючи на це представники ЛДНР відкрили вогонь по українцях під час евакуаційної місії. 

Українських солдатів почали обстрілювати з трьох сторін.

Так, через підлої засідки і порушення домовленостей з боку бойовиків український військовий медик загинув, один військовослужбовець отримав бойове поранення, а ще один бойове травмування.

При цьому бойовики не раз доводили, що їм все одно на міжнародні домовленості. 

Так, останній яскравий випадок трапився буквально на початку липня. 1 числа в Радбезі ООН була прийнята резолюція про глобальне припинення вогню через пандемію. Незважаючи на це, бойовики вже 2 числа російсько-окупаційні війська поранили українського військовослужбовця.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Я ради цього йшов в президенти, обіцяв вам і тепер виконую: вже з понеділка, повністю і безстроково буде розпочато мир на Донбасі