КАРТОПЕЛЬНІ ЗРАЗИ З М’ЯСНИМ ФАРШОМ І ГРИБАМИ: найсмачніші з усіх, що я пробувала 😋

🔸Інгредієнти:
1,5 кг картоплі;
1 склянка (200 мл) картопляного крохмалю;
2 яйця;
1 кг грибів;
300 г яловичого фаршу;
2 цибулини;
100 г тертого твердого сиру;
150 г тертого сиру моцарелла;
сіль, перець – за смаком;
панірувальні сухарі;
олія для смаження.

🔸Приготування:
Картоплю відварюємо в шкірці. Слідкуйте за тим, щоб картопля не розтріскалася під час варіння (у цьому випадку вона насочиться водою). Тому не проколюйте її ножем, пробуючи на м’якість. Просто відберіть бульби середнього розміру та кип’ятіть на малому вогні 20 хвилин.
Злегка остудіть відварену картоплю, зніміть з неї шкірку, перемініть пресом на пюре. Додайте яйця та крохмаль, посоліть та замісіть м’яке, нелипке, пластичне тісто. Накрийте його або оберніть плівкою і відкладіть убік.


Тим часом приготуйте начинку: дрібно наріжте цибулю, обсмажте її на середньому вогні зі столовою ложкою олії до м’якості (3-4 хвилини). Додайте в сковорідку фарш, готуйте, постійно перемішуючи та розбиваючи м’ясну масу, ще 10-12 хвилин.
Додайте в сковороду дрібно нарізані гриби, готуйте, часто перемішуючи, до випаровування води (близько 15 хвилин). Посоліть, поперчіть, перемішайте, вимкніть вогонь і остудіть піджарку — до теплого стану.


У мисці змішайте піджарку зі сковороди та обидва види сиру. Спробуйте, посоліть і поперчіть до смаку.
Картопляне тісто розділіть на 16 шматочків. Кожен шматочок скачайте в кульку, а потім сформуйте з кульки коржик. Працюйте на столі, трохи присипаному борошном.
На кожну корж викладіть велику ложку начинки.
Закриваємо начинку всередині коржика, сформувавши циліндричні довгасті пиріжки. Кожну зразу обвалюємо в дрібних панірувальних сухарях.
Розігріваємо сковороду з кількома ложками олії.
Обсмажуємо зрази з усіх боків на середньому вогні в розігрітій олії – до золотаво-коричневої скориночки.
Подаємо зрази до перших страв – грибного супу, борщу. Також можна подавати їх як самостійну страву – зі сметаною, вершками, томатним кетчупом чи соліннями.

КАРТОПЕЛЬНІ ЗРАЗИ З М’ЯСНИМ ФАРШОМ І ГРИБАМИ: найсмачніші з усіх, що я пробувала 😋
В Україні почали платне випробовування вакцини, про яку немає інформації. Добровольців набирають до кінця жовтня