Лечо із кабачків. Смачна заготівля на зиму

Консервовані  овочі стають у нагоді взимку, тому давайте приготуємо смачне лечо з кабачків. Воно чудово поєднується з м’ясом або, можливо використовувати в гуляші, соусах або окремо.

Ділюся рецептом приготування:
Кабачки помити, зрізати кінчики, а якщо з великим насінням, то потрібно вирізати серединку. Для молодих кабачків це не обов’язково, їх можна залишити цілими. Очищені кабачки наріжте тонкими смужками розміром приблизно з картопляні чіпси і помістіть їх у велику каструлю.

Білий перець і перець чилі очистіть від плодоніжки, насіння та решти насіння, а часник почистіть. Всі ці овочі перемолоти на м’ясорубці з насадкою грубого помелу і додати в кабачкову каструлю.

Додайте в кабачкову суміш одну склянку цукру, одну склянку соняшникової олії і півсклянки оцту. В якості мірки беремо склянку на 250 мл. Також додайте в суміш дві столові ложки солі і томатне пюре. Все перемішайте і дайте постояти годину-три, щоб кабачки пустили сік.

Через три години маринування поставте каструлю на плиту і доведіть рідину до кипіння. Не забувайте час від часу помішувати суміш і варіть  овочі 40 хвилин. Одночасно стерилізуйте банки для консервації протягом такого ж часу.

Після закінчення часу варіння залити кабачковою сумішшю в стерилізовані банки і також щільно закрити стерилізованими кришками.

Закриті банки поставте одна до одної, накрийте теплою ковдрою або рушником і дайте дуже повільно охолонути до кімнатної температури до наступного дня. Потім зберігайте банки в підвалі, коморі або на полиці в коридорі. Лечо легко зберігається навіть при кімнатній температурі.

Інгредієнти (склянка використовується 250 грамова):
3 кг кабачків;
5 штук солодкого перцю;
1-2 шт. гострого перцю;
2 головки часнику;
1 склянка цукру;
1 склянка соняшникової олії;
0,5 склянки оцту 9%-го;
400-500 г томатної  пасти;
2 склянки солі.