Квашені зелені помідори з начинкою на зиму: дуже класна заготовка з незабутнім смаком і незвичайним ароматом, спробуйте і собі

Інгредієнти:

  • Помідори зелені 5 кг
  • Селера пучок
  • Лавровий лист 10 грам
  • Перець чорний горошком 20 грам
  • Червоний гіркий перець 5-6 стручків
  • Часник 3-4 головки
  • Сіль велика на 1 л води 1 ст. ложка

Приготування:

Перебрали і ретельно вимили помідори та селеру. Часник заливаємо теплою водою хвилин на 5, потім його легше почистити.

Ділимо часник на 4-6 частин.

Перець гострий нарізаємо невеликими шматочками. Фаршируватимемо помідори перцем і часником, краще це робити в рукавичках.

У кожному помідорі паличкою, завтовшки з олівець, робимо отвір.

Покладемо в отвір шматочок перцю та закріплюємо його часником. Як паличку я використовую ручку без пасти. Помідори підготовлені.
Ще знадобиться лавровий лист та перець чорний горошком, сіль.

На дно ємності для соління викладаємо кілька гілочок селери.

Начинені помідори складаємо в ємність, перекладаємо лавровим листям і горошинами чорного перцю, шматочками червоного перцю і часнику, що залишилися, листям селери. Чергуємо шари помідорів та спецій.

Закип’ятимо воду із крупною кам’яною сіллю із розрахунку 1 столова ложка на 1 літр води. На цю кількість помідор іде рівно 4 літри води. Гарячим розсолом заливаємо помідори і ставимо під гніт на 3 дні за кімнатної температури.

Зберігати помідори слід у холодному місці у холодильнику.

Можна помідори розкласти в простерилізовані банки, залити на 20 хвилин окропом, злити його. Розсолом, що кипить, залити помідори і закрутити банки стерильними металевими кришками і зберігати при кімнатній температурі.

Квашені зелені помідори з начинкою на зиму: дуже класна заготовка з незабутнім смаком і незвичайним ароматом, спробуйте і собі
“Все село в ш0ці…Як так можна..”В Ужгородському районі від рук чоловіка сьогодні п0мерла мати 5-тьох діток