У Миколаєві звільнили головну лікарку «інфекційки», яка зверталася до Зеленського через брак кисню. Відео

У Миколаєві усунули з посади головного лікаря Миколаївської інфекційної лікарні Світлану Федорову. За її звільнення у вівторок, 21 грудня, на засіданні обласної ради проголосували 42 депутати. Про це повідомляє видання НікВести. Водночас проти виступило 6 депутатів, а 4 утрималися. Сама Федорова виступила з трибуни та назвала ситуацію політичним замовленням .

Зазначимо, що раніше Федорова зверталася до президента Володимира Зеленського через ситуацію у місті з киснем для хворих на коронавірус. Вона заявила, що до медзакладу увірвалися невідомі люди, які погрожували персоналу та зажадали надати кисень пацієнту з коронавірусом із приватної лікарні, де його нібито не було взагалі. Федорова зазначала, що місцева влада не вживає заходів щодо нестачі кисню і лише «надсилає гарні звіти до Києва». Вона просила главу держави втрутитися у ситуацію.

Після інциденту до лікарні було відправлено комісію з Міністерства охорони здоров’я для перевірки.

З трибуни облради головлікарка розповіла, що висновки комісії, які нібито й послужили офіційною причиною для її звільнення, не містять жодної цифри. За її словами, у висновках «тільки загальні фрази».

«Зараз відбувається політичне замовлення. Щодо висновків комісії МОЗ. Це не була офіційна комісія – жодного висновку з цифрами, паперами, жодної історії хвороби не було оглянуто. Вони дві години побігали по лікарні, жодної цифри, загальні фрази тільки», – сказала Федорова.

Вона додала, що запросила до медустанови міжнародну організацію, яка протягом трьох днів проводила її повний аудит.

«Як виявилося, наш стаціонар відповідає не лише ліцензійним вимогам, а й міжнародним. Вимогам відповідають абсолютно всі відділення стаціонару. Робота також організована за міжнародними вимогами. Крім того, комісія дійшла висновку, що це нонсенс, що лікарня за два роки змогла досягти таких показників», – заявила вона.

Водночас, як пише видання, перед голосуванням її критикували колеги. Головлікар ЛШМД Олександр Дем’янов заявив, що Федорова конфліктує з меценатами, а саме з власником «Нібулону» Олексієм Вадатурським. Керівник Центру екстреної медичної допомоги Андрій Самойлов заявив, що в обласній «інфекційці» зачиняють ворота перед швидкими.

Джерело

У Миколаєві звільнили головну лікарку «інфекційки», яка зверталася до Зеленського через брак кисню. Відео
Родичі воїна, якого побuв капітан на Львівщині, бояться, що справу “замнуть”. “А тим часом він може продовжувати когось бuти та вчиняти наcильство….”