Помітили, що Тимошенко вже не зявляється? Після того, що вчора трапилося на Юлі можна ставити крапку в політиці, і наце є вагома причина – Лещенко

Лідерка Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина” Юлія Тимошенко в серпні цього року потрапила в гучний скандал через викриття у корупції її ставленика – керівника великої держкомпанії. Зокрема, главу Державної продовольчо-зернової корпорації України Андрія Власенка запідозрили в організації рейдерської атаки на приватний бізнес.

Так, якщо раніше народна обраниця була потрібна команді нинішнього президента, то через історію з топменеджером її цикл у великій українській політиці може завершитися. Про це йдеться у програмі “Чесна політика” на “24 каналі”, яку веде журналіст та екснардеп Сергій Лещенко (щоб подивитися відео, доскрольте новину до кінця).

Насамперед автор нагадав початок корупційних скандалів Тимошенко, в які та потрапляла з весни 1996 року, коли її вперше обрали депутаткою парламенту. На той момент політикині було 36 років, в Києві та Москві її знали як “спритну бізнесвумен”. І депутатський мандат, наголосив журналіст, їй знадобився, щоб за допомогою недоторканності “заховатися від обвинувачення у кримінальному злочині”. А саме в контрабанді готівкових доларів, які в неї виявили в ручному багажі під час вильоту із Запоріжжя до столиці Росії.

Тоді Тимошенко виправдалася, мовляв, переплутала й взяла з дому не сумку з документами, а ту, де зберігала кошти на купівлю квартири. Після затримання вона кілька днів пробула в СІЗО. Водночас історія вразила багатьох, адже знайдені в неї $26 000 на ті часи були ледь не скарбом, бо квартири в Києві продавали за декілька тисяч.

Нагадаємо: в середині серпня 2021-го під час спроби покинути Україну через столичний аеропорт правоохоронці затримали главу Державної продовольчо-зернової корпорації (ДПЗКУ) Андрія Власенка. Чоловік фігурує у справі про збитки держкомпанії на $57 мільйонів. Зазначалося, що за класичною корупційною схемою держкорпорація експортувала зерно не напряму, а через пов’язані фірми за нижчими цінами. Тоді як різниця в коштах осідала на рахунках за кордоном.

“Лише упродовж січня-травня 2021 року уклали приблизно 10 збиткових контрактів на експорт зерна… Друга схема Власенка стосувалася виведення грошей через страхування. Тариф за послуги страхувальника був у три-п’ять разів вищий за ринкову вартість подібних послуг. Але за банальними новинами приховується справжня інтрига, яка характеризує зміни в політиці за останній рік”, – підкреслив журналіст.Хто такий Андрій Власенко

Він є довіреною особою Юлії Тимошенко та двоюрідним братом її депутата й адвоката Сергія Власенка. Очолив ДПЗКУ в 2020 році за квотою лідерки “Батьківщини”.

Хоча зазначається, що неформальним “смотрящим” за держкомпанією дехто називав зятя Тимошенко Артура Чечоткіна.

“Ситуація ще ускладнюється для Тимошенко тим, що керівник держкомпанії у першому півріччі 2021 року в середньому отримував 423,6 тисячі гривень зарплати на місяць. Тоді як сама Тимошенко дуже жорстко критикувала керівництво прибуткового “Нафтогазу” за великі зарплати”, – заявив Лещенко.

Більше подробиць цього корупційного скандалу й те, чому лідерка “Батьківщини” завершує свій цикл у політиці довжиною в чверть століття, дивіться на відео:

 OBOZREVATEL

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Помітили, що Тимошенко вже не зявляється? Після того, що вчора трапилося на Юлі можна ставити крапку в політиці, і наце є вагома причина – Лещенко