Слухай, Філя, тобі тут не раді і не чекають: Гордон потужно “врізав” Кіркорову – не треба до нас їздити, виступай в себе

Російський співак Філіп Кіркоров, який неодноразово робив заяви на підтримку російської влади, зокрема щодо теми України, менше ніж тиждень пробув у списку осіб, які загрожують національній безпеці України.

22 червня на підставі листа Служби безпеки України Міністерство культури та інформаційної політики занесло артиста в цей список, але вже 27 червня відомство повідомило, що на підставі іншого листа СБУ змушене прибрати співака з переліку. Мінкульт підкреслив, що в жодному листі СБУ не пояснила свого рішення – ні щодо занесення Кіркорова у список, ні щодо його виключення, а СБУ, коментуючи відкликання подання, заявила, що “потребує додаткової обробки даного питання у зв’язку із судовими прецедентами”.

Кіркоров назвав занесення в чорний список абсурдом і дурістю й заявив, що це рішення не проти нього особисто, а “проти Росії, ненависть до якої захльостує”. Після відкликання подання СБУ він подякував своїм шанувальникам в Україні “за любов” і додав, що “дуже чекає живих концертів”.

Засновник інтернет-видання “ГОРДОН” Дмитро Гордон після останніх рішень української влади щодо Кіркорова записав відеозвернення до артиста.

“Філіпе, здрастуй! Сьогодні 29 червня, майже вечір. Я стою в центрі Києва, переді мною прекрасний [Національний академічний драматичний] театр імені Івана Франка, ліворуч від мене – пам’ятник [українському поету] Іванові Франку, також ліворуч – колишня гімназія, в якій колись, ще до революції, навчався мій дідусь. Це моє місто, це моя любов, і я хочу звернутися до тебе безпосередньо і сказати кілька слів.

Філіпе, я вважаю тебе прекрасним співаком. Багато твоїх хітів досі в серці. Особливо старі. Ти гарна людина, і я ніколи не забуду твої добрі вчинки. На жаль, як і доводиться пам’ятати погане.

Тепер, власне, про погане. Нещодавно Служба безпеки України заявила про те, що тебе не пускатимуть в Україну як особу, що становить загрозу національній безпеці України. І зовсім уже нещодавно СБУ сказала, що це непорозуміння, і тепер попереднє її рішення втратило чинність. Усе це папери, документи… А я тобі хочу сказати про те, що у мене на душі.

Я багато розмовляв із різними людьми, зокрема великими представниками великого мистецтва про те, що у нас сталося [з Росією], і достукатися, на жаль, удалося до дуже невеликої кількості людей. Я хочу пояснити тобі простими людськими словами, чому українці не хочуть, щоб ти приїжджав в Україну.

Уяви собі, що є двоє братів, які мають дві квартири на одній сходовій клітці. В одного три кімнати, в іншого п’ять кімнат. Колись це була велика батьківська квартира, але коли батьків не стало, двоє братів зі своїми сім’ями домовилися (із благословення батьків) отримати відповідно п’ятикімнатну і трикімнатну квартири. Раптом в один прекрасний момент брат, який жив у п’ятикімнатній квартирі, вирішив, що йому ще потрібна частина трикімнатної. Оскільки він був сильнішим, він прийшов до слабкого брата, забрав у нього одну кімнату, а потім забрав і кухню, водночас сказав: “Скажи спасибі, що ще й дружини в тебе не забрав”. Ось що сталося насправді між Росією й Україною. Це не українці прийшли в Росію забрати територію й убити 14 тис. осіб. Це росіяни прийшли до нас і забрали Крим, який за всіма документами, за всіма міжнародними правилами і правами є українським, а потім розв’язали криваву війну на Донбасі. А тепер скажи: як має ставитися сім’я брата, який мав трикімнатну квартиру, до сім’ї брата, який мав п’ятикімнатну, а тепер має частину трикімнатної? Як має ставитися брат, якого обмежили у правах, до свого брата? Та ніяк. Він має не пускати його на поріг свого будинку і думати тільки про те, щоб забрати своє. Тому що забирати своє не гріх, гріх – забирати чуже.

Я абсолютно не маю нічого проти того, що ти ходиш у футболці із зображенням [Володимира] Путіна і захоплюєшся президентом Росії. Це твоє право. Ти громадянин Росії, і тобі може тричі чи п’ять разів подобатися людина, яка твою країну очолює. Це мені він не подобається.

Це матерям, які втратили своїх дітей на Донбасі, він не подобається, тому що до того, як він сюди прийшов, у них було все добре. Але, повторюю, це твоє право, і я в жодному разі не засуджую тебе за те, що ти так любиш Путіна. Я засуджую тебе за те, що ти постійно їздиш у Крим. Їздиш у Крим незаконно з погляду України. Крим – це територія України. І якщо ти хочеш туди приїхати (а із Кримом, я знаю, у тебе багато чого в житті пов’язано), ти маєш заїжджати через українську територію з відповідним оформленням на [адміністративному] кордоні та митниці. Знаючи це і порушуючи це правило, цей закон, ти навмисно порушуєш українське законодавство, ти показуєш, що для тебе український Крим – це ніщо. Я подивився багато твоїх відео, зокрема із Криму, я почув, як ти сказав: “Крим – моє улюблене місце в Росії”.

Філіпе, це не Росія, Крим – це Україна! Якщо ти із цим не згоден, не треба тобі їздити в Україну. Не треба! Тому що тут на тебе не чекають.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Слухай, Філя, тобі тут не раді і не чекають: Гордон потужно “врізав” Кіркорову – не треба до нас їздити, виступай в себе