Головне — народити до 26? А ось і ні! Вчені назвали ідеальний вік для народження дитини, і він вас сильно здивує

Запитайте будь-яку маму, і вона відповість вам, що немає ідеального віку для народження дітей: як би ретельно ви не планували все, ніщо не підготує вас до того, що вас чекає. А ось наука готова з ними посперечатися. Незважаючи на те, що раніше лікарі застерігали про проблеми, які чекають більш зрілих матерів, тепер вчені твердять про плюси народження дитини після 35 років. Виявляється, пізня вагітність підвищує середню тривалість життя і покращує розумові здібності матері!

1. У дослідженні взяло участь 830 жінок у стані постменопаузи. З’ясувалося, що ті з них, хто народив останню дитину після 35 років, мали кращу вербальну пам’ять і пізнавальну здатність.

2. Ймовірно, це пов’язано з підвищенням гормонів — естрогену і прогестерону — під час вагітності, що позитивно впливає на хімічні процеси в мозку і його функціонування, особливо якщо вагітність сталася в більш зрілому віці.

3. Велике значення має також життєвий досвід.

До 35 років жінки набагато стабільніші фінансово, вони мають кар’єру, а також багато чого побачили в житті, що свідчить про те, що вони вміють справлятися зі стресовими ситуаціями. Так що поява дитини в сім’ї не стане для них такою ж великою проблемою, як для молодих матерів.

4. Але, звичайно, ризики, пов’язані зі здоров’ям малюка і мами, нікуди не дінуться, і ваш лікар буде призначати вам додаткові обстеження, щоб переконатися, що вагітність протікає нормально.

А ось психологічні плюси народження пізньої дитини безперечні, погодьтеся?

5. Душевне здоров’я зрілих жінок знаходиться в куди більш кращому стані, ніж у молодих дівчат, хто тільки вступає в доросле життя і не встигли побудувати кар’єру.

6. Молодим жінкам є про що турбуватися і крім появи на світ дитини, в той час як зрілі мами можуть повністю зануритися в радості материнства, перебуваючи при цьому в спокійному настрої.

7. До речі, пізня вагітність корисна і для здоров’я зрілої мами, завдяки підвищенню естрогену і прогестерону, яких в цьому віці їй не вистачає.

А це в свою чергу веде до поліпшення пам’яті, сну, звичок у їжі, жінка стає більш організованою — і це лише деякі плюси.

8. Жінки, які зважилися народити в зрілому віці, частіше за все роблять цей вибір усвідомлено, а тому краще готові до нових обов’язків, які з’являтимуться разом з дитиною.

9. Також знаючи про ризики, пов’язані з народженням пізніх дітей, вони схильні краще стежити за своїм здоров’ям, відвідувати лікаря частіше і слідувати всім необхідним приписами, щоб народити здорову дитину.

Молоді ж мами частіше нехтують порадами, пов’язаними з ускладненнями вагітності.

10. Але, звичайно, проблеми виникають в будь-якому віці, і практично неможливо передбачити, з чим вам доведеться зіткнутися. А тому робити вибір з приводу того, коли народжувати дитину, робити вам і тільки вам.

Источник: poshepky.com

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Головне — народити до 26? А ось і ні! Вчені назвали ідеальний вік для народження дитини, і він вас сильно здивує