Пpиcядьте, якщо стоїте! Президент остаточно вирішив питання масової вакцинації і тестування на Ковід

Президент Володимир Зеленський доручив Прем’єр-міністру Денису Шмигалю вжити додаткових системних заходів щодо захисту населення від інфекційних хвороб.

Про це йдеться у відповіді глави держави на електронну петицію № 22/096042-еп “Не допустити примусового тестування та вакцинування”, яка набрала необхідні 25 тисяч голосів.

“Беззаперечно, людство знову у своїй сучасній історії зіштовхнулося із вкрай небезпечною загрозою, яка змінила звичний спосіб життя кожної людини. У зв’язку із вищевикладеним мною запропоновано Прем’єр-міністру України Д.А.Шмигалю вжити додаткових системних заходів щодо захисту населення від інфекційних хвороб”, – зазначив Президент.

Зеленський нагадав, що основами законодавства України про охорону здоров’я встановлено обов’язок громадян не лише піклуватись про своє здоров’я та здоров’я дітей, а й не шкодити здоров’ю інших громадян, а також у передбачених законодавством випадках проходити профілактичні медичні огляди й робити щеплення.

При цьому, за його словами, передбачено, що стосовно окремих особливо небезпечних інфекційних захворювань можуть здійснюватися обов’язкові медичні огляди, профілактичні щеплення, лікувальні та карантинні заходи в порядку, встановленому законами України.

Крім того, глава держави наголосив, що у разі загрози виникнення особливо небезпечної інфекційної хвороби або масового поширення небезпечної інфекційної хвороби на відповідних територіях та об’єктах можуть проводитися обов’язкові профілактичні щеплення проти цієї інфекційної хвороби за епідемічними показаннями.

Також Зеленський запевнив, що постійно оновлюється протокол лікування хворих на СОVID-19, з визначенням чіткого алгоритму застосування лікарських засобів, з урахуванням як нових світових даних, так і досвіду українських провідних лікарів та експертів.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Пpиcядьте, якщо стоїте! Президент остаточно вирішив питання масової вакцинації і тестування на Ковід