Попри систему нам таки це вдалося: Суд відкрив справу проти незаконної сплати за транспортування газу

Позивач не згоден з обсягом споживаного газу, який враховується при оплаті транспортування

Окружний адміністративний суд міста Києва (ОАСК) відкрив провадження за позовом побутового споживача щодо обсягу використовуваного газу, від якого залежить вартість транспортування.

Позивач оскаржив постанову Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) № 580 . Про це повідомляє  прес-центр суду. 

Рішенням НКРЕКУ встановлено, що з початку 2021 року річна замовлена ​​потужність споживача визначається виходячи з фактичного обсягу споживання природного газу цим об’єктом за газовий рік, що передував розрахунковому календарному році, але не може бути менше за 126 куб. м – для побутового споживача, що використовує природний газ для підігріву води та приготування їжі.

“Позивач вважає, що постановою порушуються його права, оскільки він використовує вдвічі менший обсяг природного газу, а повинен платити за транспортування 126 куб. М в обов’язковому порядку”, – сказано в повідомленні. Сам позов надійшов в ОАСК 18 травня.

Справу розглядатимуть за правилами загального позовного провадження. Підготовче засідання призначене на 15 липня 2021 року.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Попри систему нам таки це вдалося: Суд відкрив справу проти незаконної сплати за транспортування газу