Солоний кизил на зиму: я думала, що мене вже важко чимось здивувати, але ні! Неймовірно смачна і незвичайна закуска з кизилу, як оливки, але смачніше

Інгредієнти:

На 700 грамову банку

  • Кизил
  • Оливкова олія 3 ст. л.

Розсіл (1 літр):

  • Вода 1 літр
  • Сіль 75 г

Приготування:

Ягоди кизилу заливаю холодною водою. Промиваю та перебираю перестиглі та м’які ягоди та видаляю хвостики. Для засолювання підходять лише тверді ягоди.

Складаю кизил у 700-грамові банки. Можна використовувати банки будь-якого розміру, але я звикла саме у цих банках заготовляти.

Ягодами заповнюю банки не вгору, залишаю приблизно 1 см від краю.

Для розсолу змішую звичайну, холодну воду із сіллю. Сіль використовую кам’яну. У жодному разі не можна використовувати йодовану сіль, оскільки вона розм’якшить ягоди та зіпсує смак.

Однієї літрової банки розсолу вистачає якраз на три 700-грамові банки з кизилом.

Заливаю розсіл у банки до рівня ягід. Кизил повинен бути весь у розсолі, але розсіл не повинен бути до країв банки.

Поверх розсолу додаю оливкову олію. Саме оливкова олія надасть смаку готовому кизилу, але якщо немає оливкової, можна використовувати і звичайну, соняшникову.

Банки накриваю поліетиленовими кришками.

Зберігати кизил потрібно у прохолодному місці, у мене зберігається у підвалі. Говорять, що зберігається навіть 2 роки, але в мене від урожаю до врожаю він з’їдається.

Через 2 місяці, смачний солоний кизил готовий до вживання. Хто спробував його один раз, готуватиме постійно. Простий рецепт та відмінний результат. Солоний кизил можна їсти просто як закуску, а можна додавати до різних салатів, замість оливок – повірте, це набагато смачніше.

Солоний кизил на зиму: я думала, що мене вже важко чимось здивувати, але ні! Неймовірно смачна і незвичайна закуска з кизилу, як оливки, але смачніше
За місяць це вже будуть “фантіки”: НБУ виводить з оббігу ці банкноти – названі дати і номінал від яких потрібно позбутися