Сім’я їх обожнює. Солодкі помідори з цибулею на зиму

Якщо у вас надлишок помідорів і ви не знаєте, що з ними робити, спробуйте цей рецепт стерилізації з цибулею в оцті. Вони будуть гарним доповненням в салати, до м’яса або як основа для соусів. Моя сім’я їх просто обожнює.

Ділюся рецептом приготування:

Дуже ретельно вимийте помідори. Цибулю почистити і нарізати кружечками. Занадто тонкі скибочки не підходять, вони повинні бути товщиною близько 3-4 мм.

Чисті і сухі банки по черзі наповніть помідорами і цибулею. Додайте 2 кульки запашного перцю та 5-6 горошин чорного перцю в кожну літрову банку.

Кожну банку до країв залити кип’ятком. Накрийте їх кришками, які ви попередньо обшарили в киплячій воді, і дайте помідорам відпочити 20 хвилин, щоб вони пропарилися.

Злийте воду з помідорів назад у каструлю та відміряйте її кількість. На кожен літр води додайте 1 столову ложку солі і 4 столові ложки цукру. Доведіть до кипіння, а потім додайте оцет – 70 мл на кожен літр води.

Киплячим маринадом огірком залити помідори в банках до краю. Ретельно закрити кришками і перевернути банки догори дном. Потім накрийте банки ковдрою і дайте їм повністю охолонути.

Після охолодження приберіть банки в темне прохолодне місце. Помідори будуть готові до вживання через кілька тижнів.

Інгредієнти:

  • Помідори – 5кг
  • Цибуля – 1кг
  • Перець горошком і запашний

Маринад на 1 л води:

  • Сіль – 1ст л
  • Цукор – 4ст л
  • Оцет 9% – 70мл (70% – 9мл; 6% – 105мл)
Сім’я їх обожнює. Солодкі помідори з цибулею на зиму
Країни G7 підтримали виключення РФ з Ради ООН з прав людини