Родичі воїна, якого побuв капітан на Львівщині, бояться, що справу “замнуть”. “А тим часом він може продовжувати когось бuти та вчиняти наcильство….”

Івана Зозульчака, який на Львівщині у військовій частині важко побив солдата Назара Михайловича, лише понизили у званні.

Про це у коментарі для “Еспресо.Захід” повідомила сестра потерпілого військового Марта Матвіїшин, пише Лампа. Родичі побоюються, що справу просто “замнуть” через брак свідків, або ж знайдуть інші причини.

“На електронну пошту я отримала листа від прикордонного загону в Маріуполі з підписом полковника з інформацією, що капітан Зозульчак понижений у званні. І все. Ніхто йому навіть не вручив підозру, принаймні нам про це нічого не відомо”, – зазначила Матвіїшин.

Жінка каже, що вже зараз навіть достеменно невідомо, чи є свідки по цій справі.

“Маємо таку інформацію, що люди залякані, кажуть, що спали. А тим часом він може продовжувати когось бити та вчиняти насильство. Зрештою, і мені може погрожувати чи моїй дитині. Я за своє життя також уже переживаю”, – каже вона.

За словами жінки, декілька днів тому приходив слідчий із Державного бюро розслідувань, аби на відео відзняти допит. Роблять це, щоб залишились документальні свідчення, якби в Назара Михайловича погіршився стан. Утім родичі розповідають, що зараз чоловікові вже краще. Йому дозволили підніматись і вперше за тиждень спробував пити бульйон з ложки.

“Весь цей час він був лише на медикаментах. Тіло в дренажах і трубках, тому це дається складно. Пошкоджено усі внутрішні органи”, – пояснює Марта Матвіїшин.

Назара провідують деякі побратими, їхні дружини. І коли він лише потрапив до лікарні, хотів прийти начальник штабу, однак тоді ще пропускати відвідувачів лікарі не дозволили.

“Якби убили, то лише тоді, можливо, добився б справедливості”.

Сестра побитого військового переконана, що справедливого покарання Іван Зозульчак не отримає. Каже, що написала листи в усі структури – Офіс президента, ДБР, Уповноваженому з прав людини, Головнокомандувачу.

“Гадаю, жодного результату не буде. Не знаю, чому так, хто батько цієї людини, можливо якийсь впливовий, але впевнена, що ми не досягнемо справедливості, зважаючи на те, як просуваються наші справи у цьому розслідуванні. Закриється так само, які і житомирська.

Будуть все робити по-тихому і не знайдуть доказів. Щобільше, цей Зозуляк впевнений у тому, що справу “замнуть”.

Виходить, що людину треба вбити, а тоді, можливо, щось будуть робити. Важко усвідомлювати, що є мами, які відпустили своїх дітей, а вони, ще не бувши на фронті, можуть бути отак покаліченими в тилу”, – наголошує сестра постраждалого воїна.

Родичі воїна, якого побuв капітан на Львівщині, бояться, що справу “замнуть”. “А тим часом він може продовжувати когось бuти та вчиняти наcильство….”