Не проспіть і встигніть перевести: перехід на зимовий час в Україні, коли і куди перевести годинники

Українцям розповіли, коли і куди потрібно переводити годинник і як адаптуватися до таких змін

В Україні у 2020 році традиційно переведуть годинники на зимовий час.

Стрілки потрібно направити на годину назад в останній тиждень жовтня – 25 числа. Зробити це потрібно в ніч з суботи на неділю о 4:00.

Що потрібно знати про переведення годинників, і як це може відбитися на нашому здоров’ї – читайте в матеріалі Styler.

Зазначимо, що на цю дату заплановані місцеві вибори, тому треба особливо уважно стежити за ходом часу.

Правда, сучасні гаджети роблять це автоматично, а от стрілки настінних і наручних годинників треба буде покрутити. І краще зробити це заздалегідь – перед відходом до сну.

Крім того, варто подбати про те, щоб не переплутати час поїздок у неділю, 25 жовтня. У квитках, на табло вокзалів і аеропортів час буде зазначено вже по-новому.

Навіщо переводять час і чому це погано для здоров’я

Спочатку перехід годинників на літній і зимовий час був введений, щоб заощадити електроенергію. Але в наш час економія виходить порівняно невеликою – всього 1-3%. Багато країн вже відмовилися від такої практики.

Адже такий збій у часі може призводити до погіршення загального самопочуття, настрою, безсоння, надмірної втоми і стомлюваності. В кінцевому підсумку наступають депресивні стани.

Медики стверджують, що переведення годинників негативно позначається на організмі: у людей порушується сон, вони важко адаптуються і відчувають два рази на рік стрес. Від цього починають загострюватися хронічні захворювання і суттєво падає працездатність.

Як адаптуватися до переходу часу

Щоб мінімізувати стрес від переведення стрілок годинника, лікарі рекомендують починати підготовку за кілька тижнів – висипатися, добре харчуватися, гуляти на свіжому повітрі і зрушувати відхід до сну і підйом на 15 хвилин кожен день.

Крім того, варто відмовитися від важкої їжі, алкоголю, бадьорливих напоїв та куріння. Важливо в цей час мінімізувати стрес для організму.

Раніше ми писали, як позбавитися від гострої реакції на перепади погоди, і що робити при метеозалежності.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Не проспіть і встигніть перевести: перехід на зимовий час в Україні, коли і куди перевести годинники