“Горять цілі села”: На Житомирщині вирують масштабні пожежі. Повідомляється про евакуацію людей. ВІДЕО

На півночі Житомирської області вже горять села. Обладміністрація повідомляє про евакуацію людей

У дев’яти лісових господарствах північної частини Житомирської області вирують пожежі. У деяких селах вогонь знищує житлові будинки, людей переселяють.

За даними глави Держлісагентства Андрія Заблоцького, горять Народицький, Овруцький, Лугинський, Білокоровицький, Олевський та інші лісгоспи.

За словами Заблоцького, пожежі почалися 16 квітня через підпал сільгоспугідь і трави в домогосподарствах. Вогонь гасять команди 44 пожежних машин. Уже вдалося локалізувати 2000 га стихії. “Більшість пожеж контрольовані”, – сказав чиновник.

Разом з тим в обласному управлінні ДСНС повідомили, що в селі Острови Овруцького району полум’я перекинулося на житлові будинки. Під час гасіння одного з них місцевий житель отримав опіки. За даними рятувальників, згоріли два житлових і 17 нежитлових будівель.

В Житомирській ОДА і зовсім повідомили про цілі “згорілі” села в Овруцькому районі. “Рішення про евакуацію та переселення жителів згорілих сіл взяли під час обласного оперативного штабу для координації дій з організації виконання заходів протидії пожежам в природних екосистемах області протягом пожежонебезпечного періоду 2020 року”, – говориться в повідомленні на сайті ОДА.

При цьому там не вказали, які саме села постраждали і наскільки сильно вони “згоріли”.

Місцеве видання Житомир.інфо опублікувало відео постраждалих від пожеж сіл на півночі області.

Прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом знищення вогнем лісових масивів на території Овруцького району (ч. 1 ст. 245 КК України).

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

“Горять цілі села”: На Житомирщині вирують масштабні пожежі. Повідомляється про евакуацію людей. ВІДЕО