Шляху назад немає мости підірвані: Зеленський заявив, що жодних більше “братніх народів”, вони поплатяться за скоєне

Мости підірвані: Подоляк розповів про відносини з рф після підписання мирної угоди.

Узгодження спірних моментів на переговорах з Росією для укладання мирної угоди може зайняти від кількох днів до півтора тижня, після чого буде розпочата підготовка можливої зустрічі президентів України та Росії.

Про це у інтерв’ю WP Wiadomości розповів радник глави офісу президента України Михайло Подоляк

Подоляк сказав, що Україна не просто підписує договір, а хоче розробити конкретний механізм, який гарантуватиме її безпеку в майбутньому.

“Поки що і російська, і українська делегації стоять на своїх позиціях. Узгодження спірних моментів може зайняти від кількох днів до півтора тижня. За цей час ми повинні наблизитися до  укладання мирної угоди”, – сказав він.

Подоляк зазначив, як тільки робота над договором буде завершена, буде розпочата організація зустрічі президентів України та Росії.

 

“Це відбудеться найближчими тижнями. Втім, місце для нас не має значення. Це може бути будь-де, окрім Росії”, – зазначив він.

За словами Подоляка, мирна угода враховуватиме насамперед інтереси України, яка зазнала величезних втрат через вторгнення Росії.

Щодо майбутніх відносин з РФ після укладання мирної угоди, Подоляк зазначив, що не можна буде повернутися в минуле і говорити про “братні народи”.

“Мости були підірвані. Ми створимо міцний кордон і ставитимемося до Росії так холодно, як того заслуговує країна, яка вторглася в наш дім, щоб убити нас”, – сказав він.

Окрім цього, Подоляк заявив, що НАТО не лякає Путіна, потрібен новий альянс.

“Путіна можна зупинити лише силою. НАТО сьогодні не має цієї сили. Нині діяльність цієї організації в основному зводилася до проведення самітів.

Найбільший військовий альянс в історії людства не справляє враження на Кремль.

Усі ці розмови про те, що НАТО наближається до кордонів Росії, – це лише трюк, пропаганда для росіян на внутрішньому ринку, щоб виправдати їхній напад на Україну та інші країни”, – сказав Подоляк.

Тому Україна хоче завершити війну, побудувавши новий альянс, який буде достатньо міцним, щоб зупинити Росію, якщо вона захоче знову на когось напасти, заявив радник керівника ОП.

На запитання, які країни вже погодилися приєднатися до декларації безпеки, Подоляк відповів:

“Переговори ще тривають. Коли вони закінчаться, президент Зеленський представить всю концепцію”.

“Ми дуже хочемо, щоб Польща приєдналася до нового альянсу. Сьогодні вона найбільший друг України.

Ми безмежно вдячні за надану допомогу і вважаємо, що Польща повинна брати участь разом з Україною у всіх переговорах щодо безпеки в Європі”, – сказав радник керівника ОП.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Шляху назад немає мости підірвані: Зеленський заявив, що жодних більше “братніх народів”, вони поплатяться за скоєне