Кінець імперії – Ахметов в пaнiцi, послухайте, що 15 хв назад заявила Венедіктова: мільярди гривень – взяти його

Велuкuй бізнeс в шкaрaлупі політuкu і власнuх 3МІ будe пoвaжaтu зaкoн. Гeнeрaльнuй прoкyрoр Укрaїнu Ірuна Вeнeдiктoвa зрoбuлa цікавий дoпuс на свoїй стoрiнцi в Фейсбук, натякнувши у ньому на олігарха Ахметова.

Останнім часом, а якщо більш точно, мова про останні тижні, ми з вами стали телеглядачами різноманітних незвичних шоу.У багатьох виникає відчуття, що ми не тільки дивимось ці шоу на ТВ, але і беремо в них участь. Моя персональна точка зору не повинна і не зміниться під тягарем виключно політичних аргументів. Я не інквізитор, я не прислуговую політикам, я не продаюся покупцям політичних дивідендів, я не влаштовувалась на роботу в ляльковий театр. На роботі всі прокурори давно вже знають: якщо я прийняла рішення, реалізую його не дивлячись на ситуативні ризики.В мене склалася і власна думка, яку я не маю права висловити, зважаючи на специфіку займаної посади. Єдине, на що я маю право – реагувати на ситуацію в площині кримінальної юстиції з прицілом на процесуальний результат.Не вважаю, що в умовах суспільного та політичного шторму Офіс Генпрокурора повинен відсиджуватися збоку. В той час, коли політики сперечаються між собою в залі українського парламенту чи в телевізійних шоу, ми на наших робочих місцях посперечаємось мовою процесуальних документів.Повторюсь і підкреслю – я нікого не називаю заколотником, олігархом чи правопорушником, але я маю право в такий гострий для країни момент активізувати розслідування цілої низки кримінальних проваджень для того, щоб переконатися у доцільності прийнятих рішень прокурорами різних рівнів відносно суб’єктів господарювання і окремих осіб із орбіти власника кількох відомих телеканалів, вугільних підприємств, підприємств у сфері енергетики, тощо.Ми провели попередній аналіз всього масиву кримінальних проваджень і наразі з’ясувалося, що мова йде про понад 200 справ. Ці 200 справ – результат лише поверхневої оцінки, переконана, що їх більше. Ми маємо на увазі майже всі великі підприємства в сфері вугільної промисловості та енергетики із орбіти цієї впливової людини. Орієнтовні суми завданих державі збитків обчислюються мільярдами гривень.З метою персоніфікувати відповідальність, я увійду до груп прокурорів в основних і найбільш резонансних справах, – зазначила Венедіктова

Нагадаємо, Володимир Зеленський заявив, що 1 грудня в Україні нібито готують держпереворот, в який намагаються втягнути Ріната Ахметова. Того дня на Банковій і справді пройшла акція протесту. В Офісі Президента пояснили, як сприймають те, що відбулося.

Радник голови ОП Михайло Подоляк заявив, що “запит на класичну вуличну політику завжди привертає масову увагу суспільства у дуже особливих випадках”. Однак тепер цього не відбулося, пише 24 канал.

Подоляк наголосив, що завжди є певні групи в суспільстві, які виходять під органи влади, щоб висловити своє невдоволення чи підтримку щодо певних питань.

“Але цієї середи (1 грудня) на Майдані ми побачили зовсім іншу картинку – відверто політтехнологічне намагання окремих політиків та організацій “розкрутити” вуличну активність”,– зазначив радник глави ОП.

На його думку, це робили, аби легітимізувати претензії на владу.

“Штучність такої “розкрутки” стала завчасно цілком зрозумілою для звичайних людей, тому учасників акції було настільки мало”, – додав Подоляк.

Він заявив, що Зеленський натомість зробив чесний і ефективний крок – “заговорив безпосередньо із суспільством про те, хто стоїть за усіма цими штучними намаганнями вивести політику в Україні на вулицю”.

Мовляв, суспільство бачить це поєднання інтересів – олігархів, “відставників” різного рівня, які мріють знову повернутись у крісла, та російської влади, яка із задоволенням використає будь-яку внутрішню дестабілізацію в Україні на свою користь. Подоляк вважає, що інтереси політичних та економічних діячів, які намагаються зробити ставку на протести, цілком очевидні.

За матеріалами

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Кінець імперії – Ахметов в пaнiцi, послухайте, що 15 хв назад заявила Венедіктова: мільярди гривень – взяти його