Перший пішов. Директор однієї зі шкіл столиці звернувся до Окружного адмінсуду Києва з вимогою

Перший пішов. Директор однієї зі шкіл столиці Дмитро Ламза звернувся до Окружного адмінсуду Києва з вимогою визнати протиправним наказ МОЗ про обов’язкову вакцинацію проти коронавірусу представників окремих професій.

Директор навчального закладу просить визнати протиправним наказ МОЗу від 4 жовтня щодо переліку професій, організацій, працівники яких підлягають обов’язковій вакцинації. Зокрема, наказ передбачає, що працівники освіти, які не пройдуть повну вакцинацію до 7 листопада, можуть бути відсторонені Від роботи на час карантину без збереження зарплати.

Принципово, що наказом не врегульовується питання роботи людей, яким вакцинація протипоказана через особливості стану здоров’я.

Наразі суд вирішує, чи відкривати провадження за цим адмінпозовом.

Від себе нагадаю, що

  • наказом МОЗ від 24.12.2020 № 3018, передбачено, що вакцинація від коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні буде добровільною для усіх груп населення та професійних груп.
  • Ст. 43 Конституції України передбачено, що кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується.
  • Відповідно до статті 2-1 Кодексу законів про працю України будь-яка дискримінація у сфері праці, пряме або непряме обмеження прав працівників не допускається.
  • У пункті 7.3.1 Резолюції 2361 (2021) Парламентська асамблея Ради Європи закликає інформувати громадян про те, що вакцинація не є обов’язковою і що ніхто не може зазнавати політичного, соціального чи іншого тиску для проходження вакцинації, а також рекомендує забезпечити, щоб ніхто не піддавався дискримінації за те, що не пройшов вакцинацію.

Михайло Волинець

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Перший пішов. Директор однієї зі шкіл столиці звернувся до Окружного адмінсуду Києва з вимогою