Працівники, які не щепляться проти COVID-19 протягом місяця, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.

Працівники, які не щeплятьcя проти C0VlD-l9 протягом місяця, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.

Міністерство охорони здоров’я України затвердило перелік організацій, представники яких підлягають обов’язковій вакцинації проти C0VlD-l9. Наказ набирає чинність через один місяць з дня його публікації. 

 Про це у четвер, 7 жовтня, повідомляє пресслужба відомства.

Згідно з наказом, вaкцинaцiя проти кoвiдy є обов’язковою для працівників:

  • центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;
  • місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;
  • закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності. 

“Ми завершили перший етап визначення професій, для яких щеплення проти C0VlD-l9 є обов’язковим. Наступним етапом до цього переліку будуть включені працівники усіх державних установ, організацій та підприємств, соціальні працівники та працівники поштових послуг”, – зазначив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. 

Наказ набирає чинність через один місяць з дня його публікації. 

Зазначається, що працівники закладів освіти та органів виконавчої влади, які не щепляться проти C0VlD-l9 протягом цього періоду, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.

У МОЗ нагадали, що працівники освіти та органів виконавчої влади можуть щепитися від C0VlD-l9 організовано або індивідуально у зручному для них пункті чи центрі вaкцинaцiї.

Крім того, освітяни та працівники органів влади, які мають абсолютні протипоказання до проведення щеплень, не підлягатимуть обов’язковій вaкцинaцiї.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Працівники, які не щепляться проти COVID-19 протягом місяця, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.