Жаxлuва звістка сколuхнула Україну! Видатний українець зі своєю маленькою донькою загuнули в стpaшній ДТП (ВІДЕО)

У Житомирській області вночі 22 серпня сталася страшна ДТП, у якій загинув чоловік з маленькою донькою.

Згодом стало відомо, що загиблий – рекордсмен України Валентин Черненко.

Він пройшов пішки через всю Європу – понад 5 тисяч кілометрів від Києва в Україні до Лісабона в Португалії. Цей рекорд Черненко встановив у 2019 році.

Смертельна ДТП під Житомиром: подробиці

Житомирська поліція повідомила, що аварія сталася вночі 22 серпня на позначці 100 кілометрів траси Київ — Ковель — Яготин, біля села Різня.

У ДТП потрапили автомобілі Daewoo Lanos та Audi. Спершу було відомо, що керували автівками кияни 37 та 38 років. У тій аварії загинули водій Lanos та його 10-річна донька. Згодом у соцмережах з’явилася інформація, що загиблий – Валентин Черниченко. Про це написали журналістка Наталія Нагорна та керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Текст публікації Наталії Нагорної:

Сьогодні сказали, що загинула людина-мрійник Валентин Черненко. Він мріяв пройти з Києва до Лісабона пішки. І пройшов. Його проводжала донька Єва. Вони загинули в аварії. І Валентин, і його мала. Здійснюйте мрії.

Текст публікації Лани Вєтрової:

Ще вчора, розмовляючи із журналісткою Лілією Мицько, я назвала одним із найграндіозніших рекордів сучасності одиночний піший перехід із Києва до Лісабона довжиною 5477 км, який здійснив 35-річний киянин Валентин Черненко за 161 день.

Ще вчора він був для нас живим… І можливо саме в ці хвилини, коли ми про це говорили, Валентин зробив свій останній подих на землі…

22 серпня рекордсмен України Валентин Черненко зі своєю маленькою донечкою Євою загинув у страшній автокатастрофі.

Дівчинка на фото ліворуч, випадково потрапила в кадр … Це вона на старті подарувала татові у далеку подорож свою іграшку, яка стала в дорозі для Валентина щасливим талісманом…

Навіть не знаю, чи є такі слова, які можуть полегшити біль втрати. Хочу простягнути руку підтримки батькові Олексія Черненко. Ваш син назавжди залишиться гордістю України, як рекордсмен, який реалізував одну із найнеймовірніших подорожей і навчив нас усіх вірити своїм мріям.

На зображенні може бути: 3 людини, люди стоять та на відкритому повітрі

Коротко про Валентина Черненка та його рекорд

Валентин Черненко був професійним хокеїстом, а після завершення кар’єри став професійним мандрівником.

У 2019 він за 161 день наодинці й пішки перейшов із Києва до Лісабона – 5477 кілометрів через всю Європу.

У такий спосіб він поставив рекорд – найдовший піший похід, здійснений українцем.

Джерело

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Жаxлuва звістка сколuхнула Україну! Видатний українець зі своєю маленькою донькою загuнули в стpaшній ДТП (ВІДЕО)