Новий «хіт» від газовиків! Українцям почали розсилати листи «щастя»

Напередодні свята Незалежності мешканці м. Пологи що на Запоріжжі масово отримали досудове попередження від постачальників блакитного палива.

Кілька місяців поспіль абонентам “Запоріжгазу” приходять платіжки із завищеними показниками. На основі їх несплати, людям надсилають листи “досудового попередження” від ТОВ “Запоріжгаззбут” з погрозами за несплату боргу за газ.

Розсилка листів пройшла перед довгими святковими вихідними, напередодні Дня незалежності. Червоними великими літерами у листі сказано про термінову сплату боргу упродовж п’яти днів, інакше — суд і все таке. У випадку несплати боргу у вказаний термін грозяться стягнути ще й всі судові витрати.

Нерозважливі абоненти кинулись платити фіктивні борги, тим паче, що попереду вихідні і звернутися за роз’ясненнями людям було нікуди.

Подібні витівки, не інакше як чергова спроба газових служб “взути” своїх абонентів на гроші, вважає пологівець Михайло Садовий.

Отримавши лист “щастя” від газовиків, чоловік не поспішив платити, а спробував з’ясувати ситуацію, звернувшись на лінію 104. Адже абсолютно ніякої заборгованості за спожитий газ і за доставку не мав.

Газовики пояснили, що на такий лист можна не звертати уваги, а чому він опинився у списках боржників, не пояснили. Радили платити по лічильнику, а фото пристрою вислати на вайбер компанії.

Після чого розрахунки мають пройти інвентаризацію і все вирівнятися. Та час йде, а нічого не вирівнюється. Показники з лічильників абонентів не обробляються. Час навмисне затягують, поки під тиском і страхом більшість все ж таки заплатить за неспожитий газ.

Відомо, що не перший місяць платіжки за газ приходять без указання цифр лічильників, які люди подають вчасно. Для підтвердження своїх даних, надсилають фото пристроїв із цифрами на вайбер компанії, але й на цей факт працівники “Запоріжгазу” давно не зважають.

У платіжках же виставляють тільки тариф річний. Через що людям не зрозуміло, звідки беруться борги. Клієнти “Запоріжгазу”, зазначають, що додзвонитися на телефони вказані на сайті 104 неможливо, працівники міськгазу відвідують абонентів рідше ніж раз на місяць. Тому аби щось з’ясувати людям потрібно їхати до сервісного центру міста Гуляйполе, Оріхів чи Токмак. Декому легше сплатити вигадані борги, ніж з’ясовувати відношення із монополістом.

Людям як йшли квитанції із боргами, так і йдуть. Тепер ще й у парі з досудовими листами. Люди розцінюють ці методи, як психологічну маніпуляцію з боку постачальників газу. В листах, які отримали, не зазначено ні дати реєстрації документа, ні вихідного номеру, ні зворотної адреси чи телефону. Проте там чітко вказано, що буде тому, хто не сплатить борг — гроші спишуть із карткового рахунку, не випустять закордон, сплатите купу нарахованих відсотків, блокування платіжних карт, заборона керування автотранспортом і т.д.

Ось які коментарі маємо у Пологівський спільнотах з приводу діяльності газової компанії:

“Не знаю, як у кого, я особисто передаю показання своєї матусі на Viber газовикам разом з фото лічильника. Але це не допомагає. Їй виставляють занижені показання та ще й заборгованість «ліплять», хоча оплачується все по фактичним показникам. Запоріжгаз — це шарашкина контора, яка спить і мріє нахитати своїх споживачів! “ — Володимир Цикало

“Добрий ранок. Другий місяць поспіль приходять квитанції за газ з завищеними показниками. Чула, що передають фото лічильника, тоді показники співпадають. Підкажіть будь ласка, як це зробити? Куди скидати ці фото?” — Вікторія.

“Я передаю показники разом з фото лічильника, квитанції все одно з завищеними показниками. А в квитанціях зовсім не має даних про показники…” — Оксана Литвиненко.

“Сайт 104 прийом показань газового лічільника, відстежування рахунків і оплата on-line за газ здебільшого — не працює, номери телефонів операторів не відповідають” — Інна Поривайло.

Пологівці, у коментарях, напишіть будь — ласка хто отримав такі листи і що з ними ви робили?

Джерело

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Новий «хіт» від газовиків! Українцям почали розсилати листи «щастя»