300 за! Аваков все – нова заміна. Прямо в Раді – Гордон не став мовчати. Ще двоє на вихід – чистка почалась…

Після відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова ще кілька міністрів втратять свої посади.

Про це сазав український журналіст Дмитро Гордон

«Нас очікує ще кілька відставок», – сказав він.

За прогнозами Гордона, найближчим часом будуть звільнені міністр юстиції Денис Малюська і міністр оборони Андрій Таран.

При цьому журналіст виключає те, що Аваков після відставки балотуватиметься в мери Харкова.

«Не буде. Ви уявляєте собі з поста міністра внутрішніх справ балотуватися в мери. Раз. По-друге, знаючи Арсена Борисовича, я впевнений, що людина на посту міністра внутрішніх справ найдовше в незалежній Україні. Понад сім років. Важка робота – кожен день ти в стресі. Тому йому зараз хочеться відпочити понад усе», – сказав Дмитро Гордон.

В свою чергу, саме президент Володимир Зеленський попросив міністра внутрішніх справ Арсена Авакова піти у відставку.

Так в інтерв’ю журналістам нардепка «Слуги народу» Ірина Верещук прокоментувала інформацію про те, що міністр Аваков сам написав заяву про відставку.

За її словами, президент Володимир Зеленський на вчорашньому засіданні фракції розповів, що він просив міністра внутрішніх справ Арсена Авакова піти у відставку.

«Президент на фракції сказав, що він викликав Авакова і запропонував йому написати заяву. Як ви бачите, Аваков, на відміну від Степанова, зробив так, як і обіцяв, і написав заяву. Я вважаю, що це дуже правильно», – підкреслила нардепка.

Верещук вважає Авакова важковаговиком в українській політиці, який не використовуватиме поточну складну ситуацію в країні.

Вона зізналася, що не знає, чи залишиться Аваков в команді президента, але висловила впевненість, що він точно залишиться в політиці.

«Я не думаю, що Аваков розглядає пропозиції щодо посади мера Харкова. Він, як я сказала, важкоатлет всеукраїнського рівня, тому знову повертатися до Харкова (не логічно. – Ред.)», – заявила нардеп.

Верещук розповіла, що, судячи з того, як вчора реагували на фракції депутати «СН», вони підтримають відставку Авакова.

Відповідаючи на питання, які претензії або зауваження є у фракції до Авакову, депутатка сказала:

«Зауваження дає суспільство. Ми все обговорюємо, зокрема і справа Шеремета, тому всі зауваження на поверхні. А взагалі, хто без них? У нашій системі координат неможливо не помилятися і не мати зауважень».

Вона звернула увагу, що не було конфліктів між президентом і міністром внутрішніх справ, як публічних, так і непублічних.

«Знаю тільки, що у президента були запитання у справі Шеремета. Ви пам’ятаєте, що він відкрито про це говорив, що, якщо немає доказів, ми будемо приймати рішення. Можливо, саме це стало останньою краплею», – припустила Верещук.

Політикиня також зізналася, що Арсена Авакова не запрошували на вчорашнє засідання фракції «СН».

Нагадаємо, 13 липня Аваков написав заяву про відставку з поста міністра внутрішніх справ. За словами «слуги народу» Ірини Верещук, подати заяву Авакову запропонував президент Володимир Зеленський.

Фракція «Голос» може підтримати відставку Авакова, “Батьківщина” не збирається голосувати.

Президент Володимир Зеленський запропонував кандидатуру депутата «Слуги народу» Дениса Монастирського на посаду міністра внутрішніх справ. Сам нардеп сказав, що погодився на пропозицію і для нього це рішення було найскладнішим у житті.

Джерело:korupciya.com

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

300 за! Аваков все – нова заміна. Прямо в Раді – Гордон не став мовчати. Ще двоє на вихід – чистка почалась…