Офіційно! Кабмін скасовує поїздки в громадському транспорті для тих, хто не має сертифіката про пройдену вакцинацію або тестів

Кабінет міністрів України посилив норми локдауну в умовах збільшення зростання захворювань на COVID-19 для пасажирів. Зокрема, з 21 жовтня будуть скасовані міжрегіональні поїздки в громадському транспорті для тих, хто не має сертифіката про пройдену вакцинацію.

Про це повідомило видання “Новий час”, передає Obozrevatel. Такі вимоги стосуються як самих пасажирів, так і персоналу транспортних засобів.

У разі, якщо у пасажира або водія немає документа про отримання двох щеплень від коронавірусу, їм необхідно показати негативний результат ПЛР-тесту, отриманий не раніше, ніж за 72 години до поїздки.

Нововведення будуть застосовуватися при використанні всіх видів громадського транспорту: міжміських автобусів, поїздів, поромів і авіалайнерів. Уряд сподівається в такий спосіб знизити темпи поширення пандемії по країні, а також мотивувати українців до отримання щеплення.

“Наш зараз фокус і фокус уряду спрямований на те, щоб забезпечити належний рівень епідеміологічної безпеки під час міжобласних переміщень, наприклад, авіа, залізничним або автобусним транспортом, оскільки там люди знаходяться досить великий проміжок часу в замкнутому середовищі, часто з досить поганою вентиляцією. Тому, швидше за все, на засіданні уряду буде вирішуватися питання про неможливість перевезень на міжобласних сполученнях без наявності “ковід сертифіката”, – пояснив головний санітарний лікар Ігор Кузін.

Варто відзначити, що роботу міського громадського транспорту в Україні при введенні локдауна обмежувати поки не планує. За словами головного санітарного лікаря, зупинка міського транспорту не дає додаткового епідеміологічного впливу і негативно впливає як на економіку, так і на мобільність населення.

“Тому основною рекомендацією є більш жорсткий контроль за дотриманням протиепідеміологічних вимог при перевезенні, обмеження кількості людей, які користуються громадським транспортом, і навпаки виведення додаткової, резервної кількості самого того рухомого складу, ніж припинення його функціонування. Тому, швидше за все, в межах можливих локдаунів або “червоних” зон уряд не рекомендуватиме обмежувати функціонування саме місцевого або міського транспорту”, – підкреслив Кузін.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Офіційно! Кабмін скасовує поїздки в громадському транспорті для тих, хто не має сертифіката про пройдену вакцинацію або тестів