Щасливчиків названо: Пенсія 10 тис. грн. українцям озвучили умови для отримання таких виплат

Те що, що подібну виплату зможуть отримувати тільки ті громадяни, які при трудовому стажі в 35-ть років мали офіційну заробітну плату у 2,6 раза вище середньої по країні, тобто близько 30 000 гривень, випливає з формули розрахунку пенсія, зазначеної в ЗУ “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування“.

Зокрема, сума пенсійної виплати безпосередньо залежить від розміру заробітної плати та накопичених років трудового стажу. Тобто, щоб розрахувати розмір пенсії середня заробітна плата, за період в три роки перед виходом на заслужений відпочинок, множиться на 1 відсоток, кількість трудового стажу, і відношення середньої заробітної плати до тієї, що отримував потенційний пенсіонер.

Виходить, що українці, які отримують суми менше середньої заробітної плати, можуть очікувати тільки мінімальну пенсію, а ті, хто офіційно отримує мінімальну заробітну плату, за цим алгоритмом не зможуть розраховувати навіть на мінімальну пенсію. Втім, різницю має компенсувати державний бюджет, і ця категорія все одно отримає свою мінімальну пенсію.

Варто відзначити, що в нашій країні, пенсійні виплати в 3 000 гривень отримує понад 11 мільйонів осіб, при цьому найвищі, нічим не обмежені пенсії, отримують колишні судді – більше, ніж 77 000 гривень щомісяця.

Нагадаємо, що після липневого підвищення офіційного прожиткового мінімуму, має зрости розмір як мінімальних, так і максимальних пенсійних виплат: мінімальні зростуть з 1 854 гривень до 1 934 гривень, а максимальні з 18 540 гривень до 19 340 гривень. Крім того, з 18,5 гривні до 19,3 гривні збільшиться надбавка за трудовий стаж більше норми(від 30-ти років для пенсіонерок і від 35-ти років для пенсіонерів).

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Щасливчиків названо: Пенсія 10 тис. грн. українцям озвучили умови для отримання таких виплат