Зеленський: Я покладу цьому край раз і назавжди! Ми ініціюємо винесення на всеукраїнський референдум питання про статус олігархів. Відео

Президент Володимир Зеленський 4 червня опублікував чергове відеозвернення до українців. Воно було опубліковано одразу після засідання Ради нацбезпеки та оборони.

Глава держави відзвітував про результати виконання попередніх рішень РНБО та розповів, що саме обговорювали чиновники 4 червня.

“Я дуже хочу, щоб настав час, коли засідання РНБО проходитимуть не раз на тиждень, а раз на рік. Порядок денний цих засідань буде містити лише один пункт – Україні ніхто і ніщо не загрожує. Саме тому ми продовжуємо щоденну роботу”,– заявив президент.

Підсумовуючи, було зроблено такі прориви:

  1. За 3 тижні 6 злодіям у законі оголосили підозри;
  2. 12 осіб– видворили з України;
  3. Припинили злочинний вплив 111 етнічних кримінальних авторитетів, третину з них депортували, а решта перебувають під слідством;

“За три тижні шістьом злодіям у законі оголошено підозру. Дванадцятьох видворено за межі України. Інші перебувають під вартою та ізольовані від зовнішнього світу. Тобто вдалося досягти фактично нульового впливу злодіїв у законі на криміногенну ситуацію в Україні”, – сказав він.

Зеленський наголосив, що це не той випадок, коли йому шкода, що хтось емігрує з України назавжди.

Напередодні Зеленський доручив провести аудит державних земель і будинків, а також їх мешканців, а вже 4 червня члени РНБО почули перші результати звіту.

“Найближчим часом перших 20 осіб, серед яких колишні міністри та генпрокурори, будуть виселені з державних будинків. Ці 20 осіб “на вихід” є першими, але далеко не останніми”,– попередив Зеленський.

Також, за словами президента, сьогодні на засіданні РНБО підіймалося питання Конча-Заспи і Пуща Водиці, “де найбільшою проблемою є використання об’єктів державної власності незрозумілими особам за незрозумілих підстав“.

“На минулому засіданні РНБО я доручив провести аудит всіх державних земель і будинків, а також встановити повний перелік їхніх мешканців. Сьогодні ми почули перші результати – найближчим часом, перші двадцять осіб, серед яких колишні міністри, генеральні прокурори та інші високопосадовці, будуть виселені з державних будинків. Хочу підкреслити – ці двадцять осіб “на вихід” є першими і далеко не останніми”, – сказав Зеленський.

Також президент заявив, що в Україні буде ухвалений закон про деолігархізацію.

“Я також хочу сказати, що цей законопроєкт – тільки перший крок. Це створення фундаменту для протидії олігархічному впливу. Не можна володіти депутатами, міністрами і будь-якими іншими чиновниками. Цей законопроєкт – перше рішення за усі 30 років незалежності, яке демонструє наше відношення до олігархічної системи. Він стверджує: так, в Україні є олігархи. Так, вони впливають на політику. І – так – цього більше не буде”, –сказав Зеленський.

Володимир Зеленський зазначає, що теперішні рішення РНБО націлені на зміцнення безпеки в країні.

Раніше Секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу за підсумками засідання Ради заявив, що закон з деолігархізації був першим, але не буде останнім.

“Президент вимагає, щоб законопроєкт про олігархів був прийнятий якнайшвидше. Закон про олігархів – це первинна частка низки законодавчих актів. Президент дав доручення відповідним органам… через два тижні ви побачите такі законопроєкти в цій площині”, – підкреслив секретар РНБО.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Зеленський: Я покладу цьому край раз і назавжди! Ми ініціюємо винесення на всеукраїнський референдум питання про статус олігархів. Відео