Власники євроблях сьогодні відкорковують шампанське! 3еленський щойно підписав закони про пільгове розмитнення: деталі

Президент України Володимир Зеленський підписав закони, які зроблять більш доступним розмитнення автомобілів на єврономерах.

Про це повідомила прес–служба Офісу президента.

Ці закони були прийняті Верховною Радою 15 квітня 2021 року і тимчасово полегшують механізм розмитнення «євроблях», а також сприяють захисту навколишнього середовища від шкідливих викидів. Тепер згідно з документами, що авто з європейської реєстрацією, які були у вжитку та старше п’яти років та були ввезені в Україну до кінця 2020 року, оподатковуються за пільговою ставкою податку на додану вартість та акцизного податку. Сума акцизного податку буде залежати від віку автомобіля, обсягу і типу двигуна і не буде залежати від його вартості. Базова ставка буде коливатися від нуля до 150 євро, і в більшості випадків вартість розмитнення не перевищуватиме однієї тисячі євро. Крім того, такі машини тимчасово звільняються від оподаткування ввізним митом. За пільговим механізмом може бути розмитнений один автомобіль однієї категорії одного власника.

На пільгове митне оформлення дається 180 днів з моменту вступу в силу законів.Учасники АТО/ООС зможуть скористатися пільговими розмитненням протягом 270 днів.

Під дію цих законів не потрапляють транспортні засоби, які не відповідають екологічним нормам «Євро-2» і вище, походять з держави-окупанта (держави-агресора) або ввозяться з тимчасово окупованої території України. Закони вступають в силу з наступного дня після опублікування і вводяться в дію через один місяць з дня набрання ним чинності.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Власники євроблях сьогодні відкорковують шампанське! 3еленський щойно підписав закони про пільгове розмитнення: деталі