Пoчaлoсь! Одна з областей увійшла “чорну зону”, лікарі вже рятують лише тих хворих в яких є шанс на життя. Ексклюзив

В останні дні Харківська область стала лідером за кількістю хворих коронавірусів. В регіоні фіксують понад 700 нових випадків на добу.

Місцеві лікарі, які лікують хворих COVID-19, кажуть, що в місті давно реалізувався італійський сценарій, коли видертися дають тільки тому, у кого більше шансів на життя.

Що відбувається в Харкові насправді – читайте в матеріалі  OBOZREVATEL .

Лікарів і кисню не вистачає, ліжка всі зайняті

Харківська обласна інфекційна лікарня лікує коронавірусних хворих з квітня.

Анестезіолог Володимир Корсунов, який працює там в реанімації, зазначив, що такого навантаження і заповнювання медустанови він не бачив за все своє життя в медицині – з 1984 року.

Зараз в інфекціонку лікується понад 300 осіб, в реанімації – 12 (розрахована на 6), ще 15 – на апараті штучної вентиляції легенів, всього 28 важких хворих.

«Навіть пан Кучер (голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер. – Ред.) Сказав, що в Харкові чорна зона, заповненість ліжок – 100%.

Єдине, що не дає нам можливість записати цю цифру, – незаповненою койко-місць в дитячій інфекціонку і в відділенні акушерства. Без них все лікарні інтенсивної терапії для дорослих забиті.

Уже б в коридори поставили ліжка, але в цьому немає ніякого сенсу, тому що там немає доступу до кисневої терапії », – розповів він  OBOZREVATEL .

За словами лікаря, зараз в харківських лікарнях катастрофічно не вистачає медперсоналу і кисню.

Мовляв, потенціал для розміщення хворих є, тільки немає в достатній кількості медиків та кисневих масок для всіх, кому вони потрібні. За останні півроку регіон не готувався до погіршення ситуації, все робиться тільки зараз, і то на коліні, коли епідемія вже розгорнулася, а під лікарнями стоять черги зі швидкими.

«Беруть тих, кому критично необхідний кисень, а це сатурація на рівні 70-80%. І то іноді і це неможливо. У Харкові реалізувався Бергамськие сценарій. Ми вже не один тиждень поспіль змушені вибирати того, хто є більш перспективним для одужання », – сказав лікар.

З непідтверджених поки офіційно джерел Перзидент Володимир Зеленський з дня на день виступить з офіційною заявою з приводу стрімкого зростання завхорювання в країні

Що спровокувало стрибок захворюваності

За словами харківського волонтера Наталі Попової, головна причина поширення коронавирусной інфекції – концерти, які політики організовують в рамках передвиборної кампанії, а також те, що місцева влада в Харкові не контролюють дотримання карантину.

«Політики не думали про наслідки, концерти відвідало 5-10 тисяч чоловік, і цього вистачило, щоб виник каталізатор. Кисню не вистачає, а пацієнтів більшає. У тій же обласній інфекціонку планують встановити нову 20-тонну кисневу бочку, висотою в триповерховий будинок. Лікарі працюють без вихідних, у нас катастрофічна ситуація », – додала вона.

На думку волонтера, харків’яни самі визначили свій шлях. «Не знаю, як в інших містах, у нас все ігнорують масковий режим і соціальну дистанцію. Люди самі ходять на концерти, ніхто туди не жене насильно, а на тих, хто в масці, дивляться, як на «ти що хворий?» – додала вона.

«Епідемію також спровокувало відкриття шкіл і вищих навчальних закладів. А Харків – це місто студентів. Після першого вересня все пішло-поїхало, а передвиборні концерти останніх тижнів тільки погіршили ситуацію. Влада на місцях не контролює дотримання карантину », – підсумував Корсунов.

За офіційною статистикою, всього на Харківщині зафіксовано 25 186 хворих коронавірусів, регіон знаходиться в лідерах по Україні, посівши друге місце після Києва. За весь час епідемії в Харківській області померли 414 людей.

Як це було і починалося пропонуємо подивитися в відеосюжеті Радіосводоба

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Пoчaлoсь! Одна з областей увійшла “чорну зону”, лікарі вже рятують лише тих хворих в яких є шанс на життя. Ексклюзив