“Хворі знімають кисневу маску, аби померти”: лікар-інфекціоніст розповіла про жахи боротьби з коронавірусом

Лікар констатувала, що для подібних інфекцій з середніх віків майже нічого не змінилося.

Український інфекціоніст, доктор медичних наук Ольга Голубовська звернулася до “ковідоскептиків”, закликавши в будь-якому випадку дотримуватися протиепідемічних вимог. У своєму Facebook лікар розповіла про те, що відбувається сьогодні в українських лікарнях. Передає УНІАН.

“Ви не бачите, що відчувають пацієнти, які шукають собі ліжко з киснем. Ви не бачите, як працюють реаніматологи, тягаючи балони з киснем у відділення, де падає його тиск, тобто ВСІ важкі пацієнти опиняються на межі загибелі.

Ви не бачите, як важкі виснажені хворі знімають з себе маску з киснем, щоб померти, причому роблять це тихо, вночі, щоб ніхто не бачив… як гинуть порівняно молоді люди, які вже йдуть на поправку, від тромбозів… важко, коли в одній родині помирають кілька людей … причому не завжди найстаріші…” ,- зазначила вона.

За словами інфекціоніста, медики не мають жодної хвилини спокою – ані вдень, ані вночі.

“Яка різниця для нас усіх, що більшість хворіє легко? Невже не ясно, що в такій глобальній проблемі достатньо 20% і менш важких хворих, щоб ми всі були в колапсі? А разом з нами ви і ваші близькі теж в будь-який момент там опинитеся. Тому ще раз кажу – не вірите, не боїтеся, ваше право.

Просто дайте шанс тим, хто боїться, обгрунтовано боїться захворіти, мінімізувати на це ризики. Коли я бачу натовпи народу без засобів індивідуального захисту, мені здається, що в ковідних госпіталях менше шансів заразитися, ніж в гастрономі або різних моллах”, – вказала Голубовська.

Лікар закликала всіх носити маски і дотримуватися дистанції, адже на сьогодні в осередку інтенсивної передачі інфекції опинилися всі. Вона також вказала, що тяжкість захворювання – дозозалежна, порадивши не контактувати з людьми, які мають симптоми ГРВІ та уникати масових заходів.

«На жаль, для таких інфекцій з середніх віків нічого не змінилося. Тільки дистанціювання, роз’єднання і індивідуальний захист», – уклала вона.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

“Хворі знімають кисневу маску, аби померти”: лікар-інфекціоніст розповіла про жахи боротьби з коронавірусом