Тільки що! Тихановська звернулась до Заходу. Розмазала Лукашенка: втратив легітимність.

Кандидат у президенти Білорусі Світлана Тихановська звернулася із закликом до європейських лідерів не визнавати підсумки президентських виборів у Білорусі.

“Високоповажні лідери Європи.

Другий тиждень поспіль мій народ мирно бореться за своє конституційне право обирати своїх лідерів. Вибори 9 серпня не були ні чесними, ні прозорими. Їхні результати були сфальсифікованими.

Люди, які вийшли захищати свої голоси на вулиці міст по всій Білорусі, були жорстоко побиті, позбавлені волі, зазнали тортур від режиму, який судорожно чіпляється за владу. Сотні поранених, щонайменше двоє людей втратили життя. Це відбувається просто зараз у центрі Європи.

Я закликаю вас не визнавати цих сфальсифікованих виборів. Лукашенко втратив будь-яку легітимність в очах нашого народу і всього світу. З метою сприяти мирній передачі влади, я ініціювала створення Національної координаційної ради Білорусі.

Вона очолить процес мирної передачі влади за допомогою діалогу. Вона негайно оголосить нові чесні і демократичні вибори президента за участю міжнародних спостерігачів. Шановні глави держав Європи, я закликаю вас підтримати пробудження Білорусі. Я закликаю всі країни поважати принципи міжнародного права. Я закликаю поважати суверенітет Республіки Білорусь і вибір білоруського народу”.

Нагадаємо, 9 серпня в Білорусі відбулись президентські вибори.

Згідно з офіційними даними ЦВК, Лукашенко набрав 80,1% голосів виборців, його основний опонент Тихановська – 10,1%, інших трьох кандидатів підтримали менше 2%.

Тисячі жителів Білорусі, незгодні з підсумками виборів, вийшли на акції протесту, відбулись зіткнення з силовиками. Також із 11 серпня в країні розпочався загальнонаціональний страйк.

У перші дні учасників акцій жорстоко розганяв міліцейський спецназ, тисячі людей затримали, багатьох із них під час затримання та в СІЗО сильно били.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Тільки що! Тихановська звернулась до Заходу. Розмазала Лукашенка: втратив легітимність.