Українському cкандальному нардепу у Швейцарії впаяли реальний срок – ЗМІ

Федеральний кримінальний суд Швейцарії засудив колишнього депутата Верховної Ради Миколу Мартиненка до 28 місяців в’язниці.

Вирок був винесений 26 червня за обвинуваченням у відмиванні 2,8 мільйона євро, повідомили журналісти програми «Схеми» (проєкт «Радіо Свобода і UA: Перший») із посиланням на три своїх джерела.

«Суд визнав винним колишнього народного депутата України Миколу Мартиненка у відмиванні близько 2,8 млн євро через швейцарську фінансову систему «у складі злочинного угруповання», – йдеться у повідомленні

Також суд визнав винним іще одного українця Павла Скаленка, який є фігурантом розслідування Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Його засудили до 24 місяців ув’язнення.

Скаленку, за даними слідства, Мартиненко доручив створити офшорну компанію в Панамі. Банківські рахунки його спільник відкривав у Швейцарії від імені цієї компанії, а в документах бенефіціаром активів вказував екснардепа. Директорами компанії виступали різні громадяни Панами, але всі вони призначали Мартиненка своїм уповноваженим представником.

Як повідомляв OBOZREVATEL, обвинувачення Миколі Мартиненку були пред’явлені в Швейцарії в грудні 2019 року.

За даними слідства, колишній нардеп є членом злочинної групи, яка завадила конфіскації незаконних активів на суму близько 2,8 млн євро, використовуючи кошти, які були на рахунках у швейцарських банках, відкритих у рамках підготовки до відмивання грошей.

Джерело

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Українському cкандальному нардепу у Швейцарії впаяли реальний срок – ЗМІ