Це не Америка і не пустиня – це Південь України декілька годин назад: Воно знищило все на свому шляху (Відео)

Другий раз за червень смерч пронісся по Херсонській області. І якщо в перших числах місяця стихія вирувала переважно в море, не торкнувшись житлові райони, то недавно вихор за 10 хвилин наробив багато біди в смт Сиваське в Новотроїцькому районі.

Найбільше від руйнівного смерчу на Херсонщині постраждало селище міського типу Сиваське. Протягом 10 хвилин стихія завдала пошкодження більше 12 будинкам і з коренем вирвала дерева. Житель селища Олександр Клименко розповів, що в деяких будинках смерч зніс дахи: “Руйнування значні. Ніколи у нас в селищі такого не було. Навіть мій дід ніколи не говорив про таке”.

За словами чоловіка, смерч спустився на Сиваське раптово – темні хмари заволокли небо, піднявся сильний вітер. “Все літало й тріщало”, – говорить ще один очевидець. За попередніми підрахунками сільської ради, сума збитку – 62 тисячі гривень.

“У одних більше постраждав будинок, у інших – прибудова, у третіх – літня кухня або гараж, – говорить глава Сиваського сільської ради Віктор Батрановскій. – Будемо намагатися компенсувати там, де це буде вкрай необхідно”.

У 2019  смерч вже налякав жителів Херсонської області , раптово з’явившись в поле. За словами очевидців, сильний вітер піднімав землю в повітря, але в якийсь момент розсіявся і не нашкодив людям. 3 червня 2020 року в Хорлах  помітили водяній торнадо . Синоптик Українського гідрометеорологічного центру  Олександра Хала попередила , що в зв’язку зі зміною клімату українцям доведеться звикати до нових стихійних явищ природи.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Це не Америка і не пустиня – це Південь України декілька годин назад: Воно знищило все на свому шляху (Відео)