У Львівській області після укусу гадюки дитина потрапила до реанімації: як надавати першу меддопомогу

У селі Либохора Сколівського району Львівської області на приватний двір заповзла отруйна гадюка й укусила за кисть лівої руки 10-річну дівчинку.

Дитину доправили до районної лікарні, а звідти — до Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру у Львові. Стан дівчинки після укусу гадюки — середньої тяжкості.

Про це пише «Львівська мануфактура новин».

«Не скажу, що цього року вже надто багато гадюк, але через постійні дощі вони будуть все більше активізовуватися. Дитина, яка постраждала від гадюки, не ходила у ліс.

Вона на неї натрапила на власному подвір’ї біля дому. Від укусу рука опухла, батьки одразу відвезли дитину до лікарні. Зараз вона в реанімації», — розповів житель Либохори Юрій Кінаш.

Перша допомога після укусу змії В Україні існує три види отруйних гадюк, зазначають у Міністерстві охорони здоров’я. У відомстві наголошують, що укус гадюки надзвичайно рідко призводить до смерті.

Водночас, якщо укусила змія, варто одразу звернутися за медичною допомогою, адже укус може мати важкі прояви та серйозні наслідки. Особливо небезпечними вони є для дітей, людей похилого віку та людей зі зниженим імунітетом.

Отрута швидко вражає життєво важливі системи організму людини: з’являється загальна слабкість, тиск сильно знижується, виникає головний біль, задишка, запаморочення, набряк тканин та запалення лімфатичних вузлів.

Домедична допомога постраждалому:

Постраждалому потрібно менше рухатися.Звільніть уражену частину тіла від одягу, взуття, прикрас тощо.

На місце укусу накладіть стерильну пов’язку з антисептиком.Дайте постраждалому воду — у разі укусу змії важливо багато пити.

Якщо є аптечка, дайте постраждалому 1-2 таблетки ліків від алергії.Під час транспортування покладіть уражену кінцівку на підвищення.

Прикладіть до рани лід, обгорнутий у тканину.Чого не варто робити у разі укусу змії:

не намагайтесь обробляти рану додатково;не припікайте рану;

не накладайте джгут;не висмоктуйте отруту: таким чином вірогідність зараження

збільшується, до того ж небезпеці піддається й людина, у якої отрута опинилась у роті. Відсмоктувати отруту можна тільки у тому випадку, якщо в найближчі години неможливо отримати медичну допомогу. не вживайте алкоголь.

Найголовніша допомога для постраждалого – медична, тому слід якнайшвидше доправити постраждалого до лікарні. В Україні є антитоксин проти зміїної отрути. МОЗ уже затвердив розподіл антитоксину між регіонами.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

У Львівській області після укусу гадюки дитина потрапила до реанімації: як надавати першу меддопомогу