Взагалі страх втратив, і приїхав в Україну. Щойно Контррозвідка СБУ взяла в Маріуполі бойовика який катував українських військових.

В Маріуполі правоохоронці затримали бойовика, який брав участь у катуваннях військовослужбовців та мирного населення на території ОРДО.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

“Контррозвідники Служби безпеки України виявили у районі проведення операції Об’єднаних сил колишнього бойовика з “групи Бєзлєра”, який брав участь у катуваннях українських військових та мирного населення на тимчасово окупованих територіях Донеччини”, – йдеться в повідомленні.

За даними оперативників та слідчих органів безпеки, у 2014 році мешканець Маріуполя добровільно приєднався до терористичної групи російського диверсанта, підполковника військової розвідки РФ Ігоря Бєзлєра. У терористів він відповідав за так званий інформаційний блок і займався антиукраїнською пропагандою. За завданням “Бєса” бойовик був присутній на допитах та знущаннях над військовополоненими і заручниками, яких утримували у приміщенні колишнього Горлівського управління по боротьбі з оргзлочинністю міліції.

Вибиті “зізнання” він фіксував на камеру та розміщував на сайтах “Л/ДНР” і в соцмережах. Часто ці кадри використовували російські ЗМІ для створення пропагандистських сюжетів.

Крім того, застосовуючи фізичний і моральний тиск та погрожуючи зброєю, бойовик принижував полонених, змушував їх виконувати різні господарські роботи. У 2015 році із початком кримінальних розборок за перерозподіл сфер впливу між угрупованнями бойовиків він злякався за своє життя і втік на мирну територію України.

Нещодавно силовики виявили зловмисника в Маріуполі. Свідки подій 2014 року в Горлівці впізнали в ньому підручного Бєзлєра. Під час обшуків за місцем проживання терориста вилучено матеріали, які долучені до доказової бази справи.

Слідчі СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури повідомили терористу про підозру у скоєнні злочинів, наразі йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Взагалі страх втратив, і приїхав в Україну. Щойно Контррозвідка СБУ взяла в Маріуполі бойовика який катував українських військових.