Кабачки у соусі сацебелі: рецепт без стерилізації.

Поспішаю з вами поділитися, як я готую смачну та незамінну закрутку на зиму — кабачки у соусі сацебелі. З наведеної нижче кількості інгредієнтів виходить 6 банок об’ємом по 500 мл. Кабачки краще брати молоді, з тонкою шкіркою та дрібними зернами. А соус купувати готовий, щоби заощадити свій час.

За цим рецептом навіть літні кабачки залишаються ніжними всередині та пружними зовні. Та й будь-які спеції поєднуються з ними ідеально. Готова страва виходить соковитою, з легкими нотками часнику та смачною томатною підливою. Ці кабачки готуються на зиму без стерилізації, що дуже зручно.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 2,5 кг.
  • Сацебелі – 500 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Чорний перець (мелений) – 1 ч.л.
  • Сушений базилік – 1 ст.л.
  • Соняшникова олія – 100 мл.
  • Оцет – 80 мл.
  • Часник – 60 мл.

Як приготуватити кабачки у соусі сацебелі?

1. Кабачки промийте під проточною водою, наріжте кружальцями або брусочками завтовшки близько 0,5 см.

2. Викладіть нарізані овочі в посуд, де плануєте їх варити. Додайте цукор, сіль, чорний мелений перець та сухий базилік.

3. Влийте олію та соус сацебелі. Все ретельно перемішайте. Поставте на плиту та доведіть до кипіння на слабкому вогні.

4. Коли овочі закиплять, проваріть їх, періодично помішуючи близько 30 хвилин. Через 15 хвилин після початку варіння додайте очищений та пропущений через прес часник. Перемішайте та продовжуйте варити. Потім влити оцет і варити ще 10 хвилин.

Кабачки у соусі сацебелі

5. Тим часом підготуйте банки та кришки. Банки промийте під проточною водою із миючим засобом або харчовою содою.

6. Простерилізуйте тару в мікрохвильовій печі. Для цього налийте в кожну банку трохи води та увімкніть найбільшу потужність. Зачекайте близько 3-5 хвилин. Кришки прокип’ятіть у каструлі з водою 10-15 хвилин.

7. Викладіть кабачки в соусі в сухі чисті банки і герметично закрийте. Стерилізувати таку заготівлю не потрібно.

Кабачки у соусі сацебелі

8. Переверніть банки вгору дном і укутайте пледом до повного охолодження. Потім заберіть закрутку в темне прохолодне місце.

Запевняю, як тільки ви відкриєте першу баночку, вам більше ніколи не захочеться закочувати кабачки якось інакше. Вся краса цього рецепту в тому, що ці мариновані овочі можна їсти відразу, не чекаючи холодної пори.