Отакої! Пам’ятаєте суддю Тандира, який збив Нацгвардійця? Так от спливло те, що винуватець ДТП намагається “порішати” експертизу

Суддю Макарівського районного суду Олексія Тандира, обвинуваченого у справі про смертельну ДТП у Києві, в якій загинув військовослужбовець, запідозрили у спробі “вирішити” питання з експертизою. Суддя нібито намагається “залагодити” питання з експертною установою з метою отримання потрібного йому висновку про відсутність у крові алкоголю на момент ДТП.

Підміна результату експертизи дасть змогу перекваліфікувати дії Тандира на менш тяжку статтю. Про це у Facebook заявив адвокат Віталій Сердюк.

За словами правозахисника, підміна результату експертизи про відсутність у крові алкоголю в момент ДТП може навіть дати можливість Тандиру уникнути кримінальної відповідальності за смертельну ДТП.

Адвокат уточнив, що зараз ця інформація перевіряється. Водночас він додав, що у разі підтвердження правозахисники негайно ініціюють розслідування корупційних дій експертів та правоохоронців, які допомагали фальсифікувати матеріали експертизи та приховувати злочин.

Нагадаємо: за п’ять хвилин до опівночі 26 травня автомобіль Lexus здійснив наїзд на нацгвардійця, котрий встановлював інженерні загородження на блокпосту. Внаслідок наїзду 22-річний боєць НГУ Вадим Бондаренко загинув на місці аварії.

За кермом авто після аварії виявили голову Макарівського райсуду Олексія Тандира, який заявив, нібито в момент зіткнення був в автомобілі, але не за кермом. За його словами, водій, який “насправді керував транспортом”, втік.

У “Лексусі” Тандира було виявлено пляшку з-під спиртного, але суддя після ДТП відмовився проходити тести на наявність алкоголю в крові. Свою провину в аварії він заперечував. Згодом у нього примусово відібрали біологічні зразки, результати яких ще очікуються.

Проти Тандира відкрито кримінальне провадження. Його затримали і відправили в СІЗО до 21 липня без права виходу під заставу. Якщо провину судді буде доведено, йому загрожує до 10 років ув’язнення.

Отакої! Пам’ятаєте суддю Тандира, який збив Нацгвардійця? Так от спливло те, що винуватець ДТП намагається “порішати” експертизу