Ціна суддівської вседозволеності: нацгвардієць Вадим Бондаренко, 23 роки. Убuтий сьогодні бухим суддею

Alina Bodnar

Ціна суддівської вседозволеності: нацгвардієць Вадим Бондаренко, 23 роки. Убитий сьогодні бухим суддею.

Вадим — батько трьох дітей (двоє всиновлених та рідна дворічна донечка). Родом з міста Тальне на Черкащині. Його тато зараз воює на Донбасі у складі ЗСУ.
___

Та Боже.

Хочеться вити від цієї дикості!!

Робимо все можливе, щоб убезпечити наших військових від росіян, а від своїх гнuд захистити не змогли.

Хто не читав ще новин: сьогодні у Києві під час комендантської бухий голова Макарівського райсуду Олексій Тандир наїхав на військовослужбовця Нацгвардії. Боєць від отриманих травм загинув на місці.

От коли судді почнуть нести відповідальність і боятись порушувати закон?!!

Щиро співчуваю рідним Вадима…

Більше не знаю що тут сказати…

Можливо, це чорно-біле зображення 1 людини

[джерело: ТСН]

На зображенні може бути: 4 людини, автомобіль та текст

А це то самий голова Макарівського райсуду Київської області Олексій Тандир. Як повідомляють, близько опівночі суддя на Лексусі збив насмерть нацгвардійця на блокпосту при в’їзді в Київ.

Є свідки, які вказують, що Тандир перебував у стані алкогольного сп’яніння. ДБР пише, що розпочало провадження за відповідною статтею.

Сам Тандир неодноразово рятував водіїв, які сідали за кермо напідпитку. Зокрема, саме він 5 років тому закрив провадження за відсутністю події та складу правопорушення в діях судді Києво-Святошинського суду Усатого, який в стані алкогольного сп’яніння скоїв ДТП. Пізніше це рішення скасувала апеляція, але Тандира тодішня ВРП не покарала.

Ще раніше, в 2015 році, колега Тандира, суддя Макарівського суду Владислав Оберемко напідпитку погрожував вбивством співробітнику ДАІ.

Працівники ДАІ спробували зупинити ВМW Х5, за кермом якого був Оберемко, проте той спробував утекти. Суддю змогли зупинити декілька екіпажів на сусідній вулиці, натомість той дістав пістолет і направив його в бік правоохоронців.

Суддя нецензурно висловлювався, пропонував хабар і заявив, що не боїться покарання. Після цього продемонстрував посвідчення судді і поїхав з місця злочину.

Згодом Подільський суд Києва звільнив Оберемка від відповідальності у зв’язку із закінченням строку давності справи.

Тому недивно, що після таких прикладів судді і надалі напідпитку сідають за кермо. Бо знають, що їм нічого за це не буде. Сподіваємось, що розголос не дозволить Тандиру вийти сухим з води.

Центр Протидії Корупції

Ціна суддівської вседозволеності: нацгвардієць Вадим Бондаренко, 23 роки. Убuтий сьогодні бухим суддею