Керівництво Німеччини нарешті прозріло: Для перемоги над Росією з дня на день буде направдено мільярди євро в Україну

Міністр фінансів Крістіан Лінднер оголосив, що Німеччина збільшить фонд військової підтримки зарубіжних країн до 2 мільярдів євро, більшість яких піде Україні на закупівлю зброї.

Передає korupciya

Про це Лінднер написав у Twitter, повідомляє “Європейська правда”.

“Повідомлення ЗМІ правильні: у додатковому бюджеті допомогу в Ertüchtigungshilfe (інструмент фінансової підтримки для зміцнення збройних сил та сил безпеки у країнах-партнерах – ред.) буде збільшено до 2 мільярдів євро. Ці кошти принесуть велику користь Україні. Федеральний канцлер просив про це раніше”, – написав міністр.

Минулого року фонд становив 225 мільйонів євро. Раніше ЗМІ повідомляли, що гроші мають бути витрачені на нову військову техніку, більшість якої піде в Україну.

Раніше ЗМІ повідомляли, що гроші мають бути витрачені на нову військову техніку, більшість якої піде в Україну. Крім того, витрати передбачаються на Бундесвер, на поставки в Україну і в треті країни. За інформацією агентства, уряд уже погодив значне збільшення коштів на військову допомогу у додатковому бюджеті. Лише на Європейський фонд миру, що закуповує зброю для України, з цієї суми передбачено близько 400 мільйонів євро. Два мільярди євро не є частиною спеціального фонду Бундесверу у розмірі 100 мільярдів євро внаслідок війни в Україні, а є додатковими видатками.

“Нападом на Україну президент Росії Путін холоднокровно розпочав загарбницьку війну. З однієї причини: свобода українців кидає виклик його власному репресивному режиму. Це нелюдяно. Це суперечить міжнародному праву. Ніщо і ніхто не може цього виправдати”, – сказав Олаф Шольц.

Канцлер також заявив, що “відтепер, рік за роком, Німеччина вкладатиме більше двох відсотків свого ВВП в свою оборону”. Посол України в Німеччині Андрій Мельник раніше в неділю закликав Берлін надати більше зброї Україні і припинити імпорт російської сировини. Напередодні федеральний уряд Німеччини, який тижнями опирався поставкам зброї в Україну, в суботу схвалив рішення надати ЗСУ тисячу одиниць протитанкової зброї та 500 зенітних ракет Stinger. Крім того, Німеччина дозволила Нідерландам надіслати Україні 400 ручних протитанкових гранатометів для допомоги у боротьбі з російськими військами.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Керівництво Німеччини нарешті прозріло: Для перемоги над Росією з дня на день буде направдено мільярди євро в Україну