Не баклажани, а просто смакота – взимку з’їдаються першими: баклажани як шашлик на зиму, цей рецепт найкращий з усіх, які я пробувала

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Баклажани очищені від шкірки 5 кг.
  • Олія для смаження 200 мл
  • Цибуля 1 кг
  • Часник 70 гр
  • Вода 300 мл
  • Сіль 60 г, 2 ст. ложки
  • Цукор 100 гр, 4 ст. ложки
  • Оцет 9% 140 мл
  • Приправа для шашлику 25 гр
  • Паприка копчена 1 ст. ложка

Виходить 4 банки по 1 літру та 3 банки по 900 мл

Приготування:

1. Баклажани чистимо від шкірки. Чиста вага 5 кг. Розрізаємо на 2-3 частини. Кожну частину баклажанів розрізаємо на дві половинки. Ось що отримуємо.

2. Заливаємо баклажани холодною солоною водою, так вони не темніють і в процесі смаження олію вбирали менше. Солі беремо повну столову ложку на 3 літри води. Мені знадобилося 6 літрів.

Щоб вони не спливали, накриваємо їх тарілкою і чимось придавимо, залишаємо на півгодини.

3. Перекладаємо баклажани в друшляк. Насіння по можливості краще видалити. Перед обсмажуванням баклажани підсушую в сушарці для зелені. Або скористайтеся рушником.

4. Переміщаємось до плити. Розігріваємо сковороду. Баклажани змащуємо олією силіконовим пензликом. Викладаємо на суху сковороду, обсмажуємо до рум’яності з обох боків. Ось що отримуємо.

5. Робимо маринад. У каструлю наливаємо воду 300 мл і доводимо до кипіння. Всипаємо сіль 2 столові ложки та цукор 4 столові ложки, перемішуємо до розчинення, даємо закипіти і знімаємо з плити. Додаємо оцет 9% 140 мл.

6. Цибулю 1 кг нарізаємо півкільцями. Часник нарізаємо пластинками.

7. Далі в миску викладаємо шарами шматочки баклажанів, часник, цибулю, посипаємо приправою для шашлику та паприкою копченою.

8. Потім шари повторюємо. Заливаємо все маринадом. Накриваємо тарілкою та ставимо вантаж. Залишаємо маринуватися на 12 годин.

9. Баклажани ніч простояли у холодильнику, пустили сік. Запах приголомшливий.

10. Розкладаємо баклажани з цибулею та часником по чистих банках досить щільно. Маринад розподіляємо рівномірно на кожну банку. Прикриваємо прокип’яченими кришками.

11. Каструля на плиті. На дно кладемо рушник або шматочок тканини. Встановлюємо банки у каструлю. Наливаємо воду по плічка банок, накриваємо кришкою, доводимо до кипіння на максимальній потужності.

Потім потужність плити зменшуємо і кип’ятимо літрові банки 20 хвилин, каструля накрита кришкою.

12. Дістаємо банки та закручуємо кришки. Перевертаємо на кришки для підстрахування. Даємо повністю охолонути, зберігаємо при кімнатній температурі.

Не баклажани, а просто смакота – взимку з’їдаються першими: баклажани як шашлик на зиму, цей рецепт найкращий з усіх, які я пробувала
“Без грошей вона йому на хрін не здалася”: Божа кара наздогнала зрадницю Лорак. Повідомляють, що її кинув бойфренд