Їжі та води немає: росіяни поскаржилися, що їхні військові голодують поблизу кордонів України. Фото

У Білгородській області Росії на залізничній станції Долбіно перебуває понад сотню військовослужбовців з Таманської дивізії – контрактників та терміновиків. Вони живуть у маленькому приміщенні сільського вокзалу вже п’ять днів без їжі та пиття.

Про це повідомили в Асоціації зі сприяння захисту прав військовослужбовців та призовників «Комітет солдатських матерів». Зазначимо, що вказаний населений пункт розташований у безпосередній близькості до Харківської області України.

За даними АКСМ, весь цей час солдати харчувалися за свій рахунок, деякі гроші вже закінчилися, води немає ні питної, ні щоб вмитися, сухпайків у них теж немає. Про дати відправлення до пункту слідування, який не уточнили, військовим не повідомили.

На опублікованих знімках видно, що військові розташувалися, як могли. Всі сплять прямо на кахлі або один на одному.

Голова АКСМ обурилася поточною ситуацією, наголосивши, що має намір звернутися до вищого командування через неналежне ставлення посадових осіб до свого особового складу та офіцера, який супроводжує бійців.

Станом на 20 лютого військових намагалися нагодувати місцеві жителі, але на всіх їжі не вистачило. Частину солдатів вже нібито відправили до пункту призначення, але не всіх. Решту сфотографували з порожніми коробками – нібито сухпайками.

Зазначимо, судячи зі скриншота повідомлення, опублікованого АКСМ, можна зрозуміти, що солдати прямують на військовий полігон.

Нагадаємо: у Росії почали поширювати плакати із закликом до солдатів не використовувати програму для створення та розповсюдження відеофайлів та онлайн-трансляцій TikTok. Причиною нібито стала спроба запобігти витоку військових «таємниць» у соціальні мережі.

Британські ЗМІ наголосили, що така пропаганда є сучасним еквівалентом плакатів «У стін є вуха» часів Другої світової війни. Тоді такі застерігали британців «від необережних розмов, які могли коштувати життя».

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Їжі та води немає: росіяни поскаржилися, що їхні військові голодують поблизу кордонів України. Фото