Рівно годину назад! Термінове звернення генерала: прямо з фронту – повна готовність. Останні деталі

Командувач Об’єднаними силами генерал-лейтенант Олександр Павлюк запевнив, що обстановка на Донбасі залишається контрольованою, а українські бійці повністю готові до будь-якого розвитку подій. Про це Павлюк написав на особистій сторінці у Facebook.

Командувач Об’єднаними силами звернув увагу на те, що окупаційні війська РФ продовжують нехтувати режимом припинення вогню і обстрілюють позиції українських сил. Бойовики також зосереджують військову техніку поза межами районів відведення.

Він запевнив, що усі підрозділи готові до своєчасного та адекватного реагування на потенційні загрози з боку ворога.

Зберігайте спокій та вірте Збройним силам України!, – додав Павлюк.

Нагадаємо, що під загальним керівництвом головнокомандувача ЗСУ, Командуванням Об’єднаних сил ЗС України, представниками органів військового управління та інших складових сил оборони та безпеки розпочато командно-штабні навчання “Заметіль-2022”.

За словами командувача Об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенанта Сергія Наєва, тренування є плановим заходом. Її завдання – спільна робота структурних підрозділів органів управління, а також відпрацювання питань управління угрупованнями військ під час операції сил оборони.

Наєв додав, що військові маневри – продовження оперативного збору з керівним складом Командування, представниками органів військового управління ЗС України, а також інших складових сектору оборони та безпеки. У коментарі журналістам він також розповів про цілі навчання.

Офіцери на пунктах управління поширять свої теоретичні знання з питань підготовки, всебічного забезпечення та управління угрупованнями в ході проведення операцій силами оборони.На полігонах по всій території держави командири та начальники, використовуючи здобуті знання щодо практики та стандартів процедур, прийнятих у країнах-членах НАТО, будуть удосконалювати способи ведення оборони, зокрема асиметричні дії, – прокоментував командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв.

7 лютого міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна проведе власні планові військові навчання, паралельно зі спільними навчаннями Росії та Білорусі. За його словами, вони відбуватимуться в Рівному, Ковелі, Овручі, Широкому Лані, Олешківських пісках, Чугуєві, Чернігові, Сумах й Одесі.

Станом на сьогоднішній день вздовж усіх кордонів України з боку Росії, Білорусі та тимчасово окупованих територій знаходиться наземного компоненту 119 тисяч вояків, якщо додати повітряний та морський компонент – це буде 140 тисяч. Це 72 батальонно-тактичних групи, з яких 11 знаходяться у Республіці Білорусь. У них навчання будуть з 10 до 20 лютого. Українські Збройні сили теж працюють – і сьогодні у нас паралельно, дзеркально відбуваються вже навчання, – зазначив Резніков.

Таке рішення стало відповіддю на розпочаті спільні навчання Білорусі та Росії (Росія проводить навчання у Воронезькій області та планує навчання в Ростовській області, які межують з Україною). Окрім цього повідомляється про підкріплення окупованих Росією територій ОРДЛО та Криму.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Рівно годину назад! Термінове звернення генерала: прямо з фронту – повна готовність. Останні деталі