Гоcподь обрyшuв свій rнів на Львів… Зараз там шматками падає крижаний сніг та вдарuла блuскaвкa із громом (Відео)

У Львові ввечері 14 січня випав крижаний сніг. Також у місті кілька разів вдарила блискавка та було чути звуки грому. 

Про це повідомляє кореспондент ТСН.ua. 

У Львові в січні чули звуки грому та бачили блискавку

Негода в місті почалась орієнтовно о 19:50. Спочатку було помітно щось схоже на блискавку, а після цього почався крижаний сніг. 

“Сиділа біля вікна, побачила щось схоже на блискавку, а потім почула звуки з вулиці, як нібито це падає град чи щось схоже на крижаний дощ чи то сніг. А потім знову була блискавка та звук грому. Ще такого посеред січня не бачила”, – каже жителька Шевченківського району Львова Марія. 

Негода тривала всього кілька хвилин. Після цього в місті почав падати сніг. Станом на 20:20 опади припинилися.

Депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич у Facebook розповів, що в центрі Львова він також спостерігав за блискавкою та чув звуки грому. 

“Центр Львова: снігопад, грім з блискавкою, температура +1”, – написав депутат. 

У коментарях до допису жителі Львова та області додали, що вони також чули звуки грому та бачили блискавку. А після цього почав падати крижаний сніг. 

Пояснення метеоролога

Раніше метеоролог Юрій Сібірцев пояснював, що зимова гроза – це рідкісне явище, але воно трапляється. 

“Під час проходження куповодощової хмари спостерігається гуркіт грому, сильний заряд снігу та поривчастий вітер. Синоптична ситуація – улоговина з холодним фронтом. Зимова гроза – доволі рідкісне явище”, – писав раніше у Facebook метеоролог Юрій Сібірцев.

В Україні на сьогодні та завтра, 15 січня, оголошено штормове попередження. Синоптики попереджають про потужний вітер та ожеледицю на дорогах.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

“14 січня вдень в Україні, крім південної частини, пориви вітру 25-27 м/с (II рівень небезпечності, помаранчевий)”, – йдеться у попередженні.

Також 14-15 січня очікуються пориви вітру 15-20 м/с, на дорогах, крім півдня, ожеледиця. Через це оголошено І рівень небезпечності, жовтий.

скріншот meteo.gov.ua

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Гоcподь обрyшuв свій rнів на Львів… Зараз там шматками падає крижаний сніг та вдарuла блuскaвкa із громом (Відео)