З 1 січня безробітні зможуть отримати гроші на відкриття своєї справи

З 1 січня 2022 року безробітні малозабезпечені українці матимуть змогу отримати кредит із державного бюджету для відкриття власного бізнесу. Кошти платників податків надаватимуться в рамках нової програми «Рука допомоги». Про це УНН повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики України.

На реалізацію цієї програми у держбюджеті на 2022 рік передбачено близько 100 млн грн.

Безвідсоткова фінансова допомога у розмірі до 15 мінімальних зарплат (на початок 2022 року — 97 500 грн) зможе використовуватись лише для оплати рахунків на придбання необхідного для відкриття своєї справи обладнання та матеріалів.

За три роки підприємницької діяльності кредит треба буде повернути. Сума, що повертається, зменшується на розмір сплачених за три роки податків і єдиного соціального внеску. Крім того, якщо такий підприємець працевлаштує ще двох осіб за направленням центру зайнятості, повертати кредит не буде потрібно.

Для отримання кредиту слід звернутися із заявою до центру зайнятості за місцем проживання. Крім того, до центру зайнятості необхідно надати довідку про відсутність притягнення до кримінальної відповідальності, судимості та бізнес-план майбутньої справи.

Джерело

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

З 1 січня безробітні зможуть отримати гроші на відкриття своєї справи