На вiйськовий облік брaтимуть вагiтних і жiнок з дiтьми: роз’яснення Мiнобoрони

Взяття на військовий облік – це не призов на службу. Нові норми щодо військового обліку жінок стосуються вагітних, а також матерів з малолітніми дітьми. Про це йдеться в опублікованому роз’ясненні Міністерства оборони у Facebook. Зазначається: як і у випадку чоловіків, для жінок враховуватиметься стан здоров’я та сімейні обставини.

Робота з реалізації наказу щодо військового обліку жінок спланована до кінця 2022 року. «До кінця 2022 року у Генеральному штабі Збройних сил України буде проведено аналіз змін кількості військовозобов’язаних-жінок, що перебувають на військовому обліку», — додали в прес-службі.

Слід зауважити, що взяття на військовий облік – це не призов на службу. Жінок можуть залучати до лав ЗСУ або до оборони держави у воєнний час.

У мирний час панянки можуть долучатись до війська лише добровільно — за контрактом. На облік братимуть панянок, які «придатні для проходження військової служби за станом здоров’я».

Як повідомлялося, в Україні зобов’язали жінок стати на військовий облік. Відповідний наказ Міністерства оборони вже набув чинності. На облік військовозобов’язаних тепер братимуть українок, які мають професії, споріднені із військово-обліковими спеціальностями, та придатні для проходження військової служби за станом здоров’я та віком.

Граничний вік перебування в запасі та у військовому резерві – 60 років.

Джерело

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

На вiйськовий облік брaтимуть вагiтних і жiнок з дiтьми: роз’яснення Мiнобoрони