В Україні масово фaльсифікують мaсло! Названо компанії порушники

На різних сегментах ринку України кількість фальсифікату становить від 20 до 80%. Йдеться не тільки про масло на вагу на ринках, але навіть про продукцію, яку можна зустріти у великих супермаркетах та магазинах. Неякісна продукція регулярно потрапляє навіть до шкільних їдалень, про що свідчать результати перевірок Держпродспоживслужби.

Про це йдеться у матеріалі OBOZREVATEL. «Важко визначити фальсифікацію. Коли рівень фальсифікації становить 50-90% рослинних жирів, це легко визначити, а коли рівень менш ніж 10%, це важко навіть для професіоналів», – розповів керівник центру експертиз «Тест» Валентин Безрукий.

У 2021-му ціла низка виробників не пройшла перевірку. Офіційно про це повідомляє Держпродспоживслужба. Наприклад:

«Богодухівський молзавод». Фальсифіковане масло цього виробника виявили у школах у Кіровоградській області. Раніше підроблену продукцію цього заводу також зафіксували у Харкові.

Фірма «Люстдорф». Масло з рослинними жирами продавали під назвою «Селянське».

«Новгород-Сіверський сирзавод». Його також продавали під торговою маркою «Селянське».

«Еней». Фальсифікат виявили у Пістинському ліцеї Івано-Франківської області.

«Оді». Йдеться про солодковершкове масло «Селянське» 73% жиру.

«Фальсифікувати масло якісними рослинними жирами не завжди вигідно, – каже голова правління «Споживча довіра» Олена Куликова. – Тому фальсифікат роблять із відхідних жирів тваринного походження. Це все переробляється, і вже ці нові жири, які промисловість наша створює, потрапляють у масло».

Джерело

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

В Україні масово фaльсифікують мaсло! Названо компанії порушники