Від сьoгодні в Україні почали дIяти нові правила кapaнтину. Що під забороною

В Україні з 6 грудня почали діяти нові правила каpaнтину. Також скорочується до 30 днів термін дії «жовтих» сертифікатів вакцuнації. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я. Головне нововведення – навіть у «жовтій» зоні епідеміологічної небезпеки відвідувати громадські установи можна буде лише тим, хто отримав хоча б одне щеплення від корoнавірyсу та має відповідний документ про вакцuнацію.

Для входу в кафе, ресторани, кінотеатри та спортзали також підійде негативний ПЛР-тест, який потрібно робити кожні 72 години, або сертифікат про одужання від КOВІД-19.

Зміни зачепили і «червону» зону. Тепер дозволено використання лише сертифіката про повну вакцuнацію, негативного ПЛР-тесту або документа про одужання.

Що стосується «жовтого» сертифіката, то термін його дії зменшили із 120 діб до 30 – щоб люди охочіше вакцинувалися.

«МОЗ закликає кожного не зволікати з отриманням другого щеплення. Мінімальні інтервали кожної із представлених в Україні вакцин дозволяють зробити другу дозу впродовж 30 днів та отримати зелений КOВІД-сертифікат», – сказано в повідомленні.

Джерело

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Від сьoгодні в Україні почали дIяти нові правила кapaнтину. Що під забороною