Щодня жертвами подібної схеми стають тисячі людей! Знаючи лише мобільний телефон в українця обчистили рахунки, потім оформили кредит

У Херсоні в лікаря онкоуролога Сергія Межерицького шахраї зняли з рахунку ПриватБанку близько 12 тис. грн, а потім оформили на нього кредит у розмірі 15 тис. Медик звертався до відділення банку, але шахрайські дії продовжилися навіть після блокування карток.

Про це Сергій Межерицький розповів виданню “Стопкор” передає Обозреватель. Лікар написав заяву до поліції, проте шанси знайти шахрая невеликі. Щодня жертвами подібної схеми стають тисячі українців.

Що зробили шахраї?

Отримали доступ до мобільної картки жертви. Вона перестала працювати, проте лікар вирішив, що це сталося через прострочення, і відновив її. Насправді в цей момент дублікат картки могли створити зловмисники (у деяких операторів для цього достатньо лише назвати номери телефонів, на які найчастіше відбувалися дзвінки).

Через тиждень отримали доступ до банківської програми Приват24, вже маючи доступ до телефону. Потім шахраї почали невеликими сумами знімати гроші з рахунків. “Мені надійшло близько 20-25 смс-повідомлень від ПриватБанку. Усі смс були такого змісту: “рахунок заблоковано”, “рахунок розблоковано”, а також повідомлення про зняття грошей з картки. Тобто про рух коштів на рахунку. Я заїхав найближчим часом до відділення ПриватБанку та заблокував картки”, – розповідає лікар.

Через те, що у шахраїв залишився доступ до банківського додатку, вони одразу розблокували рахунок. А потім оформили на 15 тис. грн розстрочку на лікаря – купили техніку в Кривому Розі.

“Перший внесок у криворізькому магазині “Ельдорадо” 7 вересня становив 1,5 тисячі гривень. Що саме купували – мені невідомо. Загальна сума кредиту, як видно з повідомлень, становить 15 тисяч”, – розповів лікар.

Як убезпечити себе?

  • Звернутися до свого оператора та ідентифікувати себе: прийти з паспортом до відділення. Тоді ніхто інший відновити SIM-картку не зможе.
  • Нікому не називати дані своєї картки. Слідкувати за рухом коштів.
  • Не відкривати лімітні кредити без потреби та стежити за їхньою зміною.
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Щодня жертвами подібної схеми стають тисячі людей! Знаючи лише мобільний телефон в українця обчистили рахунки, потім оформили кредит