“Я такого ще не бачив”: лікар розповів про новий “Дельт”-штам коронавірусу, який вже в Україні

Мутація нового та небезпечного штаму “Дельта” вже активно поширюється територією України.

В Україні циркулює новий мутований штам коронавірусу “Дельта” . Цей варіант вірусу поширюється швидше за всіх попередніх і ще більш заразний.

Про це у коментарі ТСН.ua розповів головний лікар одного із діагностичних центрів Львова Тарас Жиравецький.

“На жаль, справді у нас є новий штам вірусу, який просто мегаскоро поширюється , на який ми, медики, не розраховували “, – розповідає лікар.

За його словами, уникнути інфікування новим варіантом вірусу буде вкрай складно, адже він більш заразний, ніж попередник.

“Те, що я бачу за пацієнтами, то я такого ще не бачив, – це настільки все стрімко в сенсі поширення (вірусу – Ред.) і настільки чітко це інфікує людину, що тут без коментарів. Тобто якщо раніше ще були шанси, що хтось не заразився, то зараз майже всі заражаються ”, – каже медик.

За словами Тараса Жиравецького, новий мутований штам коронавірусу, зафіксований на території Великобританії, застав зненацька наших медиків та владу, адже поширюється надзвичайно стрімкими темпами.

“Поширюється мегаскоро, тож ми й не могли спрогнозувати. Тут воно підірвало, таке враження, що стався вибух бомби “, – підсумував лікар.

За матеріалами з сайту tsn.ua

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

“Я такого ще не бачив”: лікар розповів про новий “Дельт”-штам коронавірусу, який вже в Україні