На Вінниччині фельдшерка швидкої допомоги завчасно «похоронила» чоловіка, який ще був живим..(Деталі)

На Вінниччині фельдшерка швидкої допомоги відмовилась везти важкого пацієнта до лікарні. Близьким сказала, він скоро помре. Дев’ять годин дружина та сусіди дивились, як повільно помирає Анатолій. Зрештою не витримали і викликали іншу «швидку». Медики одразу забрали чоловіка до лікарні, але за кілька годин Анатолій помер у реанімації. В реанімації встановили діагноз «інсульт», це підтвердив і розтин.

Першу «швидку» Анатолію викликала молодша донька. Вона навідалася до батька і побачила, що той лежить на підлозі, весь в крові. Каже, медики подумали, що в нього черепно-мозкова травма. Вони викликали поліцію і везти чоловіка до лікарні відмовились.

15-річна Ілона пригадує, фельдшерка сказала, в батька низький пульс, не б’ється серце і за кілька годин він помре.

«Вона розвела руками і сказала, що за свою практику такого не бачила. Каже, забирати його не будемо, бо він не транспортабельний. Підняла, подивилась чи не розбита голова, голова не була розбита. Потім вона подзвонила в поліцію і до старшого, якому сказала, що брати його не буде. Каже нам, чекати поки він дома помре, бо в нього тільки черевне дихання. Каже, коли в нього зупиниться серцебиття, треба дзвонити, шукати якусь машину і везти його до моргу», – розповідає донька померлого Анатолія Ілона Кучерук.

Дев’ять годин рідні не відходили від Анатолія і дивилися, як він в муках повільно помирає. Викликали ще одну «швидку». Медики одразу забрали чоловіка до реанімації. Його стан був вкрай важкий.

«То був вихідний день. Хворого госпіталізували до реанімаційного відділення, чергували всі фахівці, зробили КТ. Там був обширний крововилив в ліву півкулю головного мозку. Він був у вкрай важкому стані, без свідомості, в комі. Він помер», – коментує заступниця головного лікаря по медичній частині Барської міської лікарні Наталія Навроцька.

Ангеліна, старша донька Анатолія тоді була у Польщі на заробітках. Після дзвінка сестри одразу приїхала додому. Дівчина плаче, каже що батько мав бути на її весіллі в Барі. За фахом вона медик, тому знає, як за протоколом повинен діяти лікар. Каже, фельдшерка була зобов’язана забрати батька до лікарні, або викликати на допомогу іншого лікаря.

«Фельдшерка сказала: він «не жилець», забирати його до реанімаційного відділення не будем, транспортувати його немає змісту, так як в нього черепно-мозкова травма, його побили, немає легеневого дихання…

Залишилися усі присутні, чекають біля нього, чекають коли ж тіло перестане рухатися, коли ж він перестане дихати, а батько з усіх сил намагався достукатися до медика, до фельдшера, що він живий, що я транспортабельний, що я хочу жити. Він боровся за життя», – каже старша донька померлого Ангеліна.

Чому покинула помирати пацієнта, журналісти поїхали з’ясовувати до станції швидкої допомоги. Диспетчер запевнила, фельдшерка звільнена.

Журналісти навідались до фельдшерки додому. Це Галина Чорна. Чотири дні тому жінка звільнилась за власним бажанням. На станції швидкої допомоги працювала 40 років. Запевняє, Анатолій вже був при смерті, тому і вирішила його не везти до лікарні. Хоча, усвідомила, це була її рокова помилка.

«Шансів до життя в нього не було, він був агонуючий. Він був не для транспортування. Там мозкова кома була три бали, що воно б нічого не дало йому. В принципі, навіть і такого важкохворого, треба було транспортувати… Чи вмре він в машині, ну вона каже, якби він вмер в машині, мені було б легше», – говорить колишня фельдшерка Барської станції швидкої допомоги Галина Чорна.

Розтин показав, в Анатолія був інсульт, а не черепно-мозкова травма. Рідні чоловіка вже написали заяву до поліції.

Слідство має встановити, наскільки правомірно діяли медики першої «швидкої».

«Проводяться допити свідків і очевидців. Також до матеріалів кримінального провадження ми долучимо експертну комісію департаменту охорони здоров’я, які мають дати оцінку відповідності дії лікаря», – прокоментувала речниця головного управління національної поліції у Вінницькій області Анна Олійник.

Якщо провину Галини Чорної доведуть, їй загрожує до двох років за гратами.

Прийняти смерть батька – доньки не можуть досі. Щойно бачать його портрет із чорною стрічкою – плачуть, адже за місяць планували святкувати його 54-й день народження.

За матеріалами vinnitsa.info

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

На Вінниччині фельдшерка швидкої допомоги завчасно «похоронила» чоловіка, який ще був живим..(Деталі)